Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.12.2016

Тарасівська школа: Захід в Музеї історії хліба до 25-ої річниці Збройних Сил України


30 листопада відбулася зустріч із головою Гребінківської районної ради ветеранів Нерушем В.М.


Почаївська школа: Захід в Музеї історії хліба до 25-ої річниці Збройних Сил України30 листопада 2016 року відбулася зустріч із головою Гребінківської районної ради ветеранів Нерушем Валентином Михайловичем та начальником відділення Гребінківського районного військомату Замірком Юрієм Петровичем. Для гостей та учнів школи була проведена екскурсія у Музеї історії хліба.

Цього року Збройні Сили України відмічають своє 25-річчя. Пригадали, що під час Другої Світової війни 15 фронтів очолювали українці. Також були названі імена наших односельчан, які побували в зоні АТО і розглянули експонати, які вони подарували музею.

Замірко Юрій Петрович розповів про зміни, які відбуваються в нашій армії сьогодні, про її оснащення, про вимоги до особового складу сучасної армії.

Він звернув увагу на те, що в перший рік в АТО було б дуже важко нашим військовим без допомоги цивільного населення. Учні розповіли, який вклад у волонтерську справу по допомозі бійцям АТО вони внесли за цей час. Юрій Петрович говорив про те, що професія військового може стати справою життя не лише юнаків, а й дівчат також.

Валентин Михайлович Неруш 40 років пропрацював головою колгоспу у Харківській області. У листопаді ми відмічаємо День працівника сільського господарства, тому ветеран сільськогосподарської праці поділився спогадами про свою роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почаївська школа: Слава хлібу на столі

А почав він свій виступ з розповіді, що відслуживши в армії, він вступив до Харківського сільгоспінституту і по закінченні був направлений на роботу в один з районів Харківської області. Незабаром його обрали головою колгоспу. Працювати доводилося дуже важко, щоб виконати план. Техніка не була настільки потужною, багато використовувалося ручної праці. Десятки кілометрів довелося йому переміряти ногами на полях господарства.


Тарасівська школа
 

Валентин Михайлович розповів про позитивні та негативні сторони освоєння цілинних земель у Казахстані. Про нашого земляка Ремесла, який вивів сорт пшениці «Миронівська», говорять і зараз у світі. Згадали ще одного відомого земляка Ф. Моргуна. Ветеран з болем говорив про те, що сьогодні не завжди дотримуються сівозміни культур, вносять багато хімікатів замість гумусу, а це приводить до забруднення землі.

Також Валентин Михайлович розповів, як у голодні післявоєнні 1946-47 роки хліб видавали по нормах: на дитину припадало лише 250 г хліба на добу, а на дорослого – 350 г. Доводилося збирати щирицю, мати варила, потім їли.

Тарасівська школа
 
           
Він закликав цінувати хліб, поважати труд працівників сільського господарства, а хлопцям побажав бути справжніми захисниками Вітчизни. А для музею залишили невеликий подарунок – прапорець із зони АТО.    Після зустрічі учні привітали Валентина Михайловича та Юрія Петровича з наступаючим Днем Збройних Сил України і побажали їм здоров’я, сімейного затишку і мирного неба над головою. Учні поспілкувалися з Валентином Михайловичем особисто.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Тарасівська школа


Тарасівська школа


Тарасівська школа
 
Тарасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів


Схожі матеріали:
👁 1076
Категорія: Шкільний екран
Теги: неруш, музей, Grebenka.com, шкільний екран, історія хліба, Тарасівська школа, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ