Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.05.2013

Транспортні міліціонери застерігають громадян бути уважними на залізниці


З початку 2013 року на території обслуговування Управління МВС України на Південній залізниці трапилося 51 залізничне травмування


Транспортні міліціонери застерігають громадян бути уважними на залізниці

З початку 2013 року на території обслуговування Управління МВС України на Південній залізниці трапилося 51 залізничне травмування, з яких 29 – зі смертельними наслідками. У трьох випадках травмованими виявились неповнолітні, в тому числі – один зі смертельними наслідками.

Цю сумну статистику озвучив під час зустрічі з журналістами перший заступник начальника – начальник слiдчого вiддiлу Управлiння МВСУ на Південній залізниці полковник міліції Олексій Тригуб

Олексій Васильович звернув увагу представників ЗМІ на той безперечний факт, що більшість з випадків смертельних травмувань на залізниці пов’язані з порушенням правил перебування на об’єктах залізничного транспорту або з вживанням алкогольних напоїв, або з випадками кричущої необережності, такими як використання навушників мобільних телефонів або аудіоплеєрів для прослуховування музики.

Особливо це стосується дітей. Усі випадки травмувань неповнолітніх, сталися внаслідок того, що вони, знаходячись на залізниці, прослуховували музику в навушниках. І це незважаючи на те, що транспортні міліціонери регулярно проводять профілактичні заходи в навчальних закладах щодо попередження випадків залізничних травмувань дітей, роз'яснюють їм правила поведінки на залізниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На станції Гребінка транспортні міліціонери затримали крадія "по гарячих слідах"

«Під час прослуховування музики ці діти не чують ані звуків, які подаються машиністами тепловозів, ані інших сигналів, внаслідок чого й трапляються випадки травмувань», – резонно зауважив правоохоронець. Для повноти картини він привів певні приклади.

3 травня мешканці смт. Нова Водолага – жінка разом зі своїм 11-річним сином – йшли вздовж залізничної колії. Хлопчик крокував попереду та слухав в навушниках гучну музику по аудіоплеєру. Його мати йшла в кількох метрах позаду. У цей час на переїзді «20-й кілометр» станції Водолага по залізничній колії їхав дефектоскоп.

Побачивши людину, машиніст негайно подав попереджувальний звуковий сигнал, однак підліток не почув ані його, ані криків матері, яка намагалася таким чином відвести біду. Машиніст застосував екстрене гальмування, проте, уникнути зіткнення, на жаль, не вдалося... На щастя, підліток залишився живий, отримавши травмування. З діагнозом відкритий перелом лівого передпліччя, каретою швидкої допомоги потерпілого було госпіталізовано до лікарні.

Ще одне смертельне залізничне травмування сталося 10 травня цього року на відстані приблизно 200 метрів від зупиночної платформи «Жовтнева». Мешканка Харківщини, 26-річна жінка, йшла вздовж залізничної колії та слухала музику в навушниках. Машиніст швидкісного пасажирського потяга сполученням «Сімферополь – Харків», який рухався по колії позаду неї, подав звуковий сигнал, але жіночка його не почула, у результаті чого отримала смертельне травмування потягом.

Говорячи про випадки залізничних травмувань, Олексій Тригуб зробив акцент на дуже важливих деталях: гальмівний шлях потягу, що рухається на великій швидкості, складає від 1000 до 1500 метрів. Тож, якщо машиніст рухомого складу виявив якусь небезпеку на рейках на відстані, яка значно менша цих показників, то він ніяк не зможе уникнути зіткнення.

«Більша частина цих залізничних травмувань відбувається саме з необережності, з власної вини травмованих людей. При цьому потерпілі громадяни, порушуючи правила безпеки, як правило, або перебувають у стані алкогольного сп’яніння, найчастіше дуже сильного, або прослуховують музику в навушниках», – зауважив правоохоронець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголошено прийом творів на здобуття премії ім. В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики

Серед кричущих випадків безглуздої смерті правоохоронець привів ще один приклад, що стався в березні поточного року. Жінка намагалася перейти на другу платформу, для чого не знайшла нічого кращого, ніж перетнути залізничну колію в невстановленому місці. Більш того, при цьому вона намагалася… перелізти під вантажним потягом, який у цей час стояв на колії… Під час руху потяга жінка була смертельно травмована.

Транспортні міліціонери постійно проводять профілактичні заходи в навчальний закладах щодо попередження випадків залізничних травмувань неповнолітніх, роз’яснюють їм правила поведінки на залізничному транспорті. Звичайно ж, Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачені певні санкції за порушення правил безпеки при знаходженні на залізничних об’єктах.

Але ніякі стягнення та штрафи не зможуть повернути людині здоров’я, ампутованих кінцівок – рук, ніг або самого життя. Доки сама людина не зробить необхідних висновків зі своєї поведінки, як-то кажуть, біди не минути.

Користуючись нагодою, Олексій Тригуб звернувся до громадян, в першу чергу, до батьків, з проханням на особистому прикладі вчити своїх дітей дотримуватись правил особистої безпеки при знаходженні на об’єктах залізниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині крихітна дівчинка отруїлася хімікатами

Крім того, батьки повинні проводити повсякденну роботу з дітьми та якомога частіше розповідали їм про ту небезпеку, яка може їх чекати поблизу залізничного полотна, рухомого складу. У тому числі, слід розповідати неповнолітнім про заборону ходінні по коліях, переходу рейок у невстановлених місцях та неприпустимість знаходження на залізниці в навушниках.

Саме зусиллями всіх зацікавлених сторін можна досягти успіху в вирішенні цієї надзвичайно актуальної та складної проблеми нашого суспільства – проблеми залізничних травмувань.

СЗГ УМВС України
на Південній залізниці



Схожі матеріали:
👁 1202
Категорія: Актуально
Теги: Південна залізниця, Сімферополь, транспортні міліціонери, МВС України, харків, травмування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ