Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.03.2018

Творчий ювілей “Тріо “Мальви"


Вокальна творчість колективу є значним внеском у справу Українського національного відродження, розвитку української культури та музичного мистецтва


Тріо “Мальви"Для когось музика - це втіха і розвага, для когось - це можливість висловити свої почуття, думки, хвилювання, а для когось музика - це все життя. Наприкінці березня відомий у Гребінці та далеко за її межами вокальний колектив "Мальви" святкує свій перший творчий ювілей.

Талановитих музикантів і співаків об'єднала музика і любов до пісні.

...2008 рік незвичайний і пам’ятний для Наталії Гринь та Олександри Корчак. Цей рік об'єднав дві співучі душі у дует з поетичною назвою "Мальви". Наталія Гринь, керівник дуету, майстер сольного і хорового співу, композитор. Саме Наталія Олексіївна стала духовним натхненником колективу.

Олександра Корчак-талановита виконавиця ліричних пісень з чарівним сопрано, голос якої радував глядачів своїм неповторним тембром на багатьох концертах. Вона -лауреат вокального конкурсу ім.. Діани Петриненко. Цих двох талановитих, красивих жінок поєднала також і вірна дружба. Склад тріо змінювався. Згодом до колективу приєдналася викладач Гребінківської музичної школи, талановита бандуристка Людмила Шорох, яка привнесла своїх яскравих душевних барв у спільну творчу справу.

Крім таланту музиканта, вона майстерно вміє перетворити звичайні речі у витвори декоративно - ужиткового мистецтва. Певний час дует співпрацював з Оленою Цяпко. З’являлися нові пісні, нові перемоги у конкурсах. Про кожну з цих талановитих жінок можна писати книги, про їх життєвий і творчий шлях. Учасники тріо доповнюють один одного.

Кожен вкладає у спільну працю частинку свого вміння, частинку своєї душі, щоб створити справжнє пісенне диво.

Тріо “Мальви
 

Наталія Гринь знаходить вірші і пише музику до нових пісень. А Людмила Шорох та Олександра Данілова - неперевершені майстрині і талановиті дизайнери, вони створюють нові костюми і образи для тріо. Всі вони різні, самобутні і унікальні, але є у їхніх душах щось спільне, що їх єднає для творчого польоту, для спільної важкої і часом невдячної мистецької роботи. Адже праця митців ніколи не була винагороджена по заслугах. І колись, і тепер вона вимагає підтримки, і насамперед, матеріальної.

Тож часто доводиться не лише витрачати свої душевні сили на створення нових композиції, а й шукати кошти для пошиття костюмів, для запису нових пісень, для придбання інструментів, для поїздки на конкурси та фестивалі. І хвала, й подяка меценатам, спонсорам, котрі підтримують талановитих людей Гребінківщини.


Тріо “Мальви
 

Керівник колективу Наталія Гринь є членом Полтавської обласної громадської організації "Асоціація композиторів та аранжувальників Полтавщини". Неодноразово була лауреатом Всеукраїнського фестивалю - конкурсу композиторів пісенного жанру "Журавлиний ключ" та Всеукраїнського пісенного фестивалю імені М.Машкіна в номінації авторська пісня, фестивалю авторської пісні, присвяченого пам'яті Володимира Прокопенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Всесвітнього дня поезії у Гребінці пройшов поетичний вечір

Колектив є лауреатом обласного конкурсу "Осіннє золото" та багатьох інших творчих і мистецьких конкурсів і фестивалів.

У 2012 році Обласним методичним кабінетом навчальних закладів мистецтва і культури видано першу збірку дитячих пісень Наталії Гринь "Пісні для дітей”. Зараз готується до друку вже друга збірка композицій. З її піснями та хоровими творами учні та викладачі Гребінківської музичної школи неодноразово були переможцями районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів.


Творчий ювілей “Тріо “Мальви"
 

Як викладач і керівник Наталія Гринь долучає до співу в колективі своїх учнів - так утворився вокальний гурт "Коляда", який у 2016 році став кращим в області, володарем Гран - прі фестивалю виконавської майстерності викладачів мистецьких шкіл "Серце, віддане дітям", де виконував хорові твори Наталії Гринь.

Колектив нагороджений Почесною грамотою Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка, Грамотами Гребінківської міської ради, Гребінківської районної державної адміністрації та районної ради.


Творчий ювілей “Тріо “Мальви"
 

Супроводжує виступи тріо інструментальний ансамбль музичної школи під керівництвом Аліни Кравченко (фортепіано), (контрабас), Олександр Хренов (віолончель) та Володимир Зінченко і Богдан Линовицький (гітара).

В репертуарі вокального тріо "Мальви" твори українських композиторів і власні твори, а також обробки українських народних пісень Наталії Гринь та Аліни Кравченко. Це своєрідна візитівка і особливість колективу. Адже набагато легше переспівувати готові пісні і композиції.

 
Творчий ювілей “Тріо “Мальви"
 

Та учасники тріо -люди творчі, невгамовні і небайдужі. Вони не шукають легких шляхів, а завжди у творчому пошуку. Тож до кожного свого виступу готуються ретельно. А кожній прем'єрі пісні передує велика, натхненна і нелегка праця.

Жодне свято у Гребінківському районі не відбувається без участі вокального тріо "Мальви". Колектив є постійним учасником районних культурно - мистецьких заходів. У 2016 році "Мальви" брали участь у святковому концерті до Дня Соборності України, котрий відбувся у Будинку вчителя в Києві.

 
Творчий ювілей “Тріо “Мальви"
 

Вокальна творчість колективу є значним внеском у справу Українського національного відродження, розвитку української культури та музичного мистецтва, патріотичного виховання дітей та молоді.

На честь першого важливого творчого ювілею 24 березня у міському будинку культури відбувся своєрідний творчий звіт тріо "Мальви".

 

Творчий ювілей “Тріо “Мальви"

 

Творчий ювілей “Тріо “Мальви"

 

Творчий ювілей “Тріо “Мальви"

 

Творчий ювілей “Тріо “Мальви"

 

Творчий ювілей “Тріо “Мальви"

 

Творчий ювілей “Тріо “Мальви"

 

Творчий ювілей “Тріо “Мальви"

 

 

 

 

 

 


Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1396
Категорія: Прес-реліз
Теги: тріо Мальви, ювілей, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ