Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.05.2019

У чому причини саморозряду автомобільного акумулятора?


Саморозряд частіше спостерігається на пластині з негативним показником заряду


Яке б джерело живлення ви не вибрали, під впливом певних чинників воно постійно розряджатиметься. На жаль, але пов'язано не лише з рівнем споживання енергії з боку бортової електроніки автомобіля.

Не варто забувати й про таке неприємне явище, як саморозряд. Це природне зменшення місткості АКБ під час простою. Це природне фізичне явище, яке визначається особливостями реакцій, що протікають усередині кожної батареї на "мінусових" і "плюсових" електродах.

Практика показується, то саморозряд частіше спостерігається на пластині з негативним показником заряду унаслідок мимовільного розпаду Pb в розчині кислотного електроліту. Ця реакція стає причиною виділенню водню. На позитивних електродах швидкості розряду зазвичай нижче.


Саморозряд автомобільного акумулятора
 

Наявність у складі сплаву акумуляторних решіток домішок деяких металів призводить до зростання швидкості розчинення свинцю. Також сприяти збільшенню швидкості саморозряду можуть метали, які можна знайти у вигляді домішок у свинцевому сплаві при виробництві акумуляторних батарей. Як тільки ці елементи виявляються на поверхні "-" електродів, то починається енергійне виділення водню. Окремі домішки можуть передавати заряд між пластинами з різним зарядом.

У результаті на "-" електроді іони металів відновлюються, а на "+" - починають окислюватися. Подібна реакція помітно швидше проходить при підвищеній концентрації сірчаної кислоти.

Причини у саморозряду на пластинах з плюсовим зарядом можуть бути різні. Найбільша дія робить різницю потенціалів між матеріалом струмо відводу та активною масою. Найчастіше відбувається унаслідок гальванічного мікроелемента, який сприяє переходу часток свинцю зі струмо відводу при проходженні струму через нього при взаємодії з PbSO2 з активної маси у твердий PbSO4. У результаті утворюється наліт, який абсолютно не проводить електрику та ускладнює батареї її роботу.

АКБ, які вийшли у результаті, називають засульфатованими Щоб повернути таку батарею до життя необхідно вчасно вжити відповідні заходи. Інакше можна втратити джерела живлення. Звичайно новий акумулятор автомобільний можна легко купити, але якщо не стежити за ним, то і новий швидко вийде з ладу. Тому намагайтеся не допускати глибоких розрядів і сульфатації. Рекомендується придбати зарядку імпульсним режимом, який використовується для руйнування нальоту і відновлення функціональних параметрів батареї. А новий акумулятор можна придбати в магазині акумуляторів з сервісом експрес доставлення AKUMSELL перейшовши на сайт компанії.

Схожі матеріали:
👁 2083
Категорія: Прес-реліз
Теги: акумулятор, саморозряд, Саморозряд акумулятора, енергія. авто




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ