Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.08.2020

У Криму почали штрафувати за перетин КПВВ з українським паспортом


За твердженням ФСБ, український паспорт для в’їзду (виїзду) на півострів є недійсним для тих, хто мешкає в Криму.


У липні російські прикордонники почали штрафувати жителів окупованого Криму через спробу перетнути КПВВ на адмінмежі за паспортом громадянина України. Про це повідомляє УНН з посиланням на липневий моніторинговий огляд щодо прав людини в Криму, оприлюднений Кримською правозахисною групою.
 
Співробітники прикордонної служби ФСБ РФ у липні стали штрафувати жителів Криму за ч. 1 ст. 18.1 КпАП РФ "Порушення правил перетину кордону РФ“ через спробу перетнути КПВВ з Кримом за паспортом громадянина України”, — зазначено в огляді.


У Криму почали штрафувати за перетин КПВВ з українським паспортом
 

Так, за твердженням ФСБ, український паспорт для в’їзду (виїзду) на півострів є недійсним для тих, хто мешкає в Криму.

“Для перетину КПВВ російські прикордонники вимагають від мешканців Криму пред’являти виключно паспорт громадянина РФ, виданий в Криму в порушення міжнародних норм. Таким чином, дії прикордонників продовжують політику російської влади щодо нав’язування громадянства РФ мешканцям Криму”, — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, повідомляється, що співробітники прикордонної служби ФСБ РФ тепер вручають жителям Криму повідомлення про те, що вони в змозі лише один раз покинути півострів і повернутися назад (раніше повідомлення про це було усним).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін України призупинив роботу КПВВ на адмінкордоні Криму з Херсонщиною

За умов спроби повторно виїхати з Криму їм буде відмовлено у виїзді до завершення “карантинних” обмежень.

Обмеження у формі одноразового виїзду влади РФ формально пояснюють боротьбою з поширенням COVID-19 в Криму. Утім водночас до Криму щодня прибувають десятки літаків з Москви, яка є найбільш інфікованим регіоном РФ, де кількість активних хворих COVID-19 у кілька разів перевищує загальну кількість таких недужих у всій Україні, вказано в огляді.

Схожі матеріали:
👁 662
Категорія: Актуально
Теги: КПВВ, ФСБ РФ, штрафи, Крим




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ