Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.04.2019

У квітні відкриються нові амбулаторії в селах Полтавщини


Доступна медицина для сіл Полтавщини


Доступна медицина для сіл Полтавщини
 

У квітні нові амбулаторії відкриють двері для пацієнтів в декількох селах Полтавської області. Медичні амбулаторії, оснащені сучасним діагностичним і лікувальним обладнанням, заплановано відкрити в наступних населених пунктах:

  • Михайлики Шишацької ОТГ;

  • Новооржицьке Оржицького району;

  • Дмитрівка Горішньоплавнівської міської ради.

Відкриття сучасних амбулаторій було анонсовано після того, як 2 квітня на будівельному майданчику амбулаторії в Дмитрівці побували Олег Пругло (заступник голови ОДА) і Тимофій Голбан (директор Департаменту будівництва, архітектури та ЖКГ).

Будівництво амбулаторії наближається до завершення. В найкоротші терміни планується розпочати внутрішні роботи.

Доступна медицина для сіл Полтавщини
 

Доступна медицина для сіл Полтавщини

Амбулаторії зводяться з житлом для фахівців або без житлових приміщень. Приміщення оснащені комунікаціями із застосуванням інноваційних технологій, використовуються сучасні матеріали, встановлюються металопластикові вікна, застосовуються енергозберігаючі технології. Передбачені альтернативні джерела електро- та водопостачання. Щоб виключити перебої з водопостачанням, рекомендовані свердловини і поверхневий насос, представлений різними видами тут: https://skvagina.com.ua/poverhnostniy-nasos/.

Всього в Полтавській області будується наразі 27 медичних установ. Типові проекти сучасних амбулаторій для сіл були розроблені фахівцями Мінрегіону. В амбулаторіях буде встановлено новітнє обладнання, в тому числі для телемедицини. Проект амбулаторії передбачає можливість надавати якісні медичні послуги в повному обсязі. Залежно від потреб населеного пункту в амбулаторіях можуть працювати 1-2 лікаря або практикувати групи лікарів. Амбулаторій групової практики в Полтавській області 3:

  • у селі Засулля;

  • у селі Розсошенці (Щербанівське ОТГ) на 5-7 лікарів;

  • у Скороходівській ОТГ на 3-4 лікаря.

Вигідніше будувати нове

Економічно вигідніше будувати нові амбулаторії, ніж ремонтувати старі будівлі. При будівництві нових будівель використовуються інноваційні матеріали, які поєднують довговічність і високі показники теплозбереження. Приміщення медичних закладів комфортні для лікарів і пацієнтів. Стало можливим створення в амбулаторіях умов для людей з інвалідністю.

Ініційована Президентом Петро Порошенко програма «Доступна медицина» успішно реалізується на Полтавщині.



Схожі матеріали:
👁 737
Категорія: Прес-реліз
Теги: амбулаторія, Полтавщина, медицина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ