Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.04.2015

У Лазірках люди бунтують проти місцевого зернообробного підприємства


У селі Лазірках Оржицького району люди бунтують проти місцевого зернообробного підприємства


У Лазірках люди бунтують проти місцевого зернообробного підприємстваУ селі Лазірках Оржицького району люди бунтують проти місцевого зернообробного підприємства. Там працює елеватор провідної аргопромислової компанії в Україні та Росії «Кернел».

Громада села обурена тим, що новозбудований цех для протруювання зерна труїть не лише насіння, а й повітря, а відтак страждають місцеві жителі.

Терпець селянам увірвався і вони перекрили дорогу до елеватора. Утворили там блокпост і відступати не збираються. Вимагають припинити роботу елеватора. Ситуацію бачили наші кореспонденти.

Сотні селян перекрили дорогу до елеватора агропромислової компанії «Кернел». Поставили тут намет, принесли шини, розпалили багаття. Відступати не збираються.

У центрі села вишикувалося з десяток вантАжівок. Водії приїхали по зерно. Кажуть, повним ходом іде посівна і  весна не чекає. Громада ж машини не пропускає. Елеватор у селі Лазірках працює іще з радянських часів. Та, нещодавно, одна з найпотужніших агропромислових компаній «Кернел» збудувала тут переробний цех. У ньому протруюють насіння перед посівною. Рішення про будівництво нового цеху на території села підписав і погодив сільський голова. Люди запевняють, такий цех на території села працювати не повинен. Кажуть, шкідливі  викиди щодня забруднюють повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарас Кутовий наполягатиме на особливому статусі Гадяча

На зустріч із селянами вийшло кілька десятків працівників елеватора разом із керівництвом. Люди висловили їм своє обурення, зокрема і тим,  що провідне аргопідприємство зовсім не приділяє уваги соціальній сфері села. Дороги, якими регулярно їздять великовагові вантАжівки, розбиті і не ремонтуються, місцевий клуб у занедбаному стані. Та й з Лазірок у новозбудований цех на роботу нікого не беруть. Більшість працюючих на елеваторі – з інших сіл і містечок. Люди впевнені, керівництву є що приховувати.  Тож головне, на чому наполягали селяни – закрити елеватор.

Керівництво підприємства запевняє: працюють легально, без жодних порушень і в будь-який момент готові до  перевірки. Зараз же зупиняти роботу елеватора не збираються.

Залагодити конфлікт та припинити сварку намагався заступник голови обласної ради Володимир Мікійчук. Запевнив, що згодом на елеваторі буде незалежна перевірка.

Проте люди стоять на своєму і розходитися не збираються, допоки елеватор не припинить роботу.
 


Схожі матеріали:
👁 1071
Категорія: Актуально
Теги: зерно, зернообробне підприємство, Лазірки, протруювання, Люди, елеватор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ