Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.03.2016

У Лубнах занепокоєні поширенням наркотиків


В аптеці № 8 "Здоров’я", 22 лютого зафіксовано факт продажу лікарського препарату без рецепту із вмістом наркотичної речовини


У Лубнах занепокоєні поширенням наркотиківНаприкінці минулого тижня під головуванням першого заступника міського голови Олександра Шингарія відбулась нарада з питань організації боротьби з обігом та розповсюдженням наркотиків та наркотичних речовин у місті Лубни.

На обговоренні надважливої проблеми були присутні: секретар міської ради Олександр Карпець, начальник Лубенського відділу ГУ Національної поліції України в Полтавській області Валерій Бевзюк, перший заступник прокурора Лубенської місцевої прокуратури Олександр Гладченко, а також керівники та викладачі освітніх закладів, представники правоохоронних органів, громадських організацій, засоби масової інформації.

 Олександр Шингарій зауважив, що до працівників міської ради та до нього особисто почастішали звернення, які свідчать про зростання кількості лубенчан, причетних до вживання і розповсюдження наркотиків.

Про результати роботи в цьому напрямку та заходи, що проводяться правоохоронними органами у боротьбі з розповсюдженням наркотичних речовин, розповів старший оперуповноважений Лубенського міського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Полтавській області, Антон Гаврик. Він також повідомив, що в аптеці № 8 "Здоров’я", що на вулиці Радянська 42/1, 22 лютого 2016 року зафіксовано факт продажу лікарського препарату без рецепту із вмістом наркотичної речовини. Під час обшуку вилучено 10798 таблеток із кодеїном, а речові докази направлені на відповідну експертизу.

Невтішно виглядає і статистика, з якою присутніх ознайомив головний лікар Лубенського обласного наркодиспансеру Антон Смагін. Він зауважив, що відсоток споживачів наркотиків та наркотичних речовин значно зріс і така тенденція продовжується. Так, серед основних небезпечних препаратів, що знаходяться в обігу та використанні: канабіноїди, опій ацетильований, амфітаміни, аптечні препарати з вмістом кодеїну, димедролу та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан правопорядку (з 04 березня по 09 березня 2016 року)

Після жвавого обговорення,  перший заступник міського голови Олександр Шингарій закликав усіх до конструктивної роботи, справедливо зауваживши, що протягом однієї наради вирішити таку досить серйозну проблему неможливо, це слід робити поетапно, із залученням фахівців та громадськості. Вирішено,зокрема,  питання про заходи з недопущення розповсюдження наркотиків та наркотичних речовин  запропонувати до розгляду на черговому засіданні виконавчого комітету, а спеціалістам по роботі з органами самоорганізації населення рекомендовано повідомляти про випадки та місця розповсюдження наркотиків чи наркотичних речовин. І це перші кроки співпраці влади та громади. Про це повідомляє прес-служба Лубенської міськради.

Схожі матеріали:
👁 940
Категорія: Актуально
Теги: наркотики, Лубни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ