Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.01.2015

У мисливських угіддях Полтавщини побільшало тварин


Побачити у лісах Полтавщини лося чи оленя, косулю або кабана вже не дивина


Побачити у лісах Полтавщини лося чи оленя, косулю або кабана вже не дивина. У мисливських угіддях значно побільшало диких тварин. За даними обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок, їх кількість навіть перевищує норму. За всім цим стоїть цілеспрямована робота членів товариства.

Щороку обласна організація товариства мисливців і рибалок чимало коштів із  членських  внесків витрачає на відтворення та охорону диких тварин. Новосанжарське мисливсько-рибальське підприємство одне з найбільших на Полтавщині.

Воно розкинулося на сорока тисячах гектарів  угідь, здебільшого степів. Тут водяться  дикі  кабани, зайці, муфлони, а найбільше диких кіз, або європейських косуль. А от вовків у цих угіддях давно не бачили. Сергій Антоненко більше 3 років працює єгерем. Каже, ця  робота не з легких. У  лісі доводиться бути  більше часу, ніж удома.

Дика коза ,  за словами мисливців,  дуже розумна тварина. Тому полювати на неї важко, але й  тим більше радості   від такого трофею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники закликають громадян не виходити на тонку кригу

А рік кози за східним календарем нічого приємного самим  диким  козам не принесе. Хоч і підгодовують їх єгері, але врешті доля у них відома – як не мисливець з рушницею, так хижак якийсь вкоротить віку.

Схожі матеріали:
👁 915
Категорія: Актуально
Теги: ліс, олень, Полтавщина, Кабан




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ