Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.02.2016

У Пирятині під загрозою закриття медичне відділення районного терцентру


Проблема закриття медичного відділення виникла не стільки через недофінансування закладу, як через суперечкиу правлінців


У Пирятині під загрозою закриття медичне відділення районного терцентруПроблема закриття медичного відділення виникла не стільки через недофінансування закладу, як через суперечкиу правлінців, кому саме – району чи місту, буде належати територіальний центр соціального обслуговування Лікувальний масаж, фізіо- та аромотерапія, лікувальна фізкультура та багато інших медичних послуг пенсіонери Пирятинщини, ветерани АТО, люди з обмеженими фізичними можливостями мали змогу отримувати у терцентрі безкоштовно.

Лише протягом минулого року працівники цього відділення понад тисячі жителям району надали понад 25 тисяч таких послуг. Чи буде так і надалі – невідомо, пояснила заступник директора Територіального центру соціального обслуговування Пирятинського району Тетяна Ятченко. — Справа в тому, що ця проблема бере свій початок у нових змінах до постанови Кабміну про питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування, і за цими новими змінами надання соціально­медичних послуг у терцентрах не передбачено.

Зміни до постанови вийшли, але на сьогодні ми досі не маємо типових штатних нормативів по територіальному центру. За постановою передбачається, що має бути об’єднання двох відділень – відділення соціально-побутової адаптації та медичного у відділення денного перебування. Це відділення буде надавати послуги соціальної адаптації та денний догляд.

Але без цих штатних нормативів ми не розуміємо, як усе має відбутися, які посади ми можемо зберегти за працівниками, які апарати, які медичні послуги. Це питання, за словами керівництва закладу, можна вирішити на місцевому рівні. Однак на сьогодні працівників терцентру  вже довелося попередити про можливе скорочення, яке загрожує їм з 1 квітня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці Гребінківського району - нашим захисникам

Це відбудеться в тому разі, якщо чиновники не дійдуть до якогось спільного знаменника у питанні фінансування закладу, а воно, відповідно документів, передбачене лише до 25 березня цього року. І якою буде подальша доля територіального центу — колектив закладу досі не знає. У той час, коли люди можуть лишитися без роботи, а соціально незахищені верстви населення – без якісних, доступних їм медичних послуг, чиновники йдуть на принцип.

Голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюктерцентр віддавати місту не збирається.

— Ми зробили пропозицію міській раді щодо спільного утримання Пирятинського територіального центру, але отримали категоричну відповідь — «ні». У свою чергу, районна рада відповідно до кошторисних призначень виділила 2 мільйони 120 тисяч гривень на утримання центру.

Міська ж рада виділила кошти лише на перший квартал, та виставила нам вимогу передати приміщення центру їм. Виникає питання, що ж тоді робити з 47% населення району, які обслуговує пирятинський територіальний центр? На мою думку, єдиним правильним рішенням у цій ситуації є спільне фінансування установи. Подібні пропозиції голови райради очільник Пирятинської міської об’єднаної громади Олексій Рябоконь вважає неприпустимими і навіть незаконними.

— У ситуації, в якій опинились зараз і ми, і район — конфліктність неприпустима, та на жаль, досі головною проблемою Пирятинської об’єднаної громади на сьогодні залишається непорозуміння з керівництвом району. Нещодавно очільник району відмовився підписати угоду про отримання від нас трансферту, тобто коштів на утримання терцентру.

Ми чудово розуміємо проблеми району і нехтувати інтересами людей не збираємося, але ж згідно закону, об’єкти, які знаходяться на території об’єднаної громади, повинні бути передані в користування громаді. Наголошую, що для населення, яке обслуговується у терцентрі, нічого не зміниться, незалежно, де люди мешкають — у місті чи в районі. Міняється тільки специфіка адміністрування. Натомість з боку районного керівництва йде постійний супротив, і це стосується не лише приміщення Пирятинського територіального центру.

Схожі матеріали:
👁 846
Категорія: Актуально
Теги: пирятин, терцентр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ