Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.02.2013

У Полтаві хапають усіх рудих псів, міліції дозволено застосовувати зброю


Мала руда і дуже агресивна собака нападала на людей у Київському районі міста


У Полтаві хапають усіх рудих псів, міліції дозволено застосовувати зброю

У обласному центрі наростає напруга серед городян із-за панічних чуток про зростаючу кількість покусаних хворим собакою людей і явно уповільнену реакцію місцевої влади на надзвичайну ситуацію.

За останніми офіційними даними, на ранок 9 лютого по медичну допомогу звернулися вже 35 полтавчан, покусаних собаками. З них - вісім дітей.

Як повідомляють в Полтавській міськраді, за останню добу там двічі збирали засідання надзвичайної протиепідемічної і протиепізоотичної комісії для обговорення ситуації, що склалася.

Ситуація, не приховують чиновники, складна. Передусім, через те, що в Полтаві не виявилося достатньої кількості вакцини. Хоча потерпілі від укусів собак стверджують, що їм взагалі в лікарні не вводять сироватку, мотивуючи її відсутністю. Людей посилають самих шукати і купувати сироватку, приносити її в лікарню, де і роблять уколи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Триста тисяч гривень за одну хвилину – через нехтування правилами безпеки ломбард залишився без сейфу з ювелірними виробами

Щоб забезпечити достатню кількість сироватки, на засіданні вищезгаданої комісії вирішили в терміновому порядку звернутися до її виробників в Києві, Дніпропетровську і Харкові. Як стверджують в прес-службі міськради, з Харкова сироватку повинні були привезти учора вночі. Але даних про це доки немає.

Прийнято рішення вакцинацію покусаних полтавчан проводити безкоштовно. Усіх, хто звернувся в лікарню з укусами, обдзвонюватимуть і повідомлятимуть про натходження сироватки, говорять в міськвиконкомі. Чи буде в обласному центрі введений карантин, невідомо.

А тим часом в Полтаві продовжують полювання на рудого пса, прикмети якого описують потерпілі. Повідомлення про напад собак на людей учора приходили вже не лише з Київського району, де зафіксовано найбільше число випадків нападу собаки на людей, але вже і з Жовтневого району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про роботу управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі щодо запобігання і протидії корупції у 2012 році

Ветслужба повідомила, що учора спіймані два руді собаки і їх помістили на карантин, щоб визначити чи є у них ознаки сказу. Міліції, яку притягнули разом з працівниками комунальних служб і фахівцями МНС для вилову рудих псів, дозволили застосовувати зброю у разі нападу собак на людей.

Про це учора в телеефірі заявив помічник начальника Київського райвідділу міліції майор Володимир Пасичко.

Схожі матеріали:
👁 1825
Категорія: Актуально
Теги: рудий пес, лікарня, сказ, собака, вакцина, Полтавщина, Київ, харків, полтава




Всього коментарів: 1

0
1 Tanya   (09.02.2013)
Я цього песика бачила сьогодні в Гребінці. Мохе в нашому місті пора постріляти четвертолапих друзів?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ