Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.07.2014

У Полтаві серйозно пошкодили відправлені до Києва з Крюківського заводу вагони метро


8 липня з Крюківського вагонобудівного заводу залізницею були відправлені п'ять вагонів для Київського метрополітену


У Полтаві серйозно пошкодили відправлені до Києва з Крюківського заводу вагони метро

8 липня з Крюківського вагонобудівного заводу залізницею були відправлені п'ять вагонів для Київського метрополітену.

Як відомо, завод у партнерстві з японською компанією ITOCHU Corporation наразі модернізує 95 вагонів для Київського метрополітену. Перші вісім поїздів вже відправлені в столицю.

Неподалік від станції Полтава-Південна, в районі села Терешки близько 22.00 на електровоз і поїзд метро був скоєний напад. Каменем розбите переднє скло електровоза, розбиті також вікна в першому та п'ятому вагонах поїзда метро по лівій стороні, пошкоджені і деформовані бічні стінки вагонів. Напад міг заподіяти аварію на залізниці та ніс небезпеку  для машиніста та осіб, які супроводжували потяг.

ПАТ "КВБЗ" заявляє про нанесення значних матеріальних збитків. Вагони метро необхідно ремонтувати, що може порушити графік їх здачі в обумовлені договором терміни. Адже модернізація потягів виконується за рахунок цільових екологічних інвестицій і знаходиться під контролем державних органів та іноземних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Комсомольську відбулося обговорення адміністративно-територіальної реформи країни

На жаль, зазначають вагонобудівники, подібні напади не поодинокі. Два роки тому на тій же ділянці залізниці був пошкоджений пасажирський поїзд КВБЗ. Крім того, за інформацією лінійного відділу міліції, схожі порушення з пошкодженням електровозів, пасажирських вагонів, електропоїздів та іншого рухомого складу виникають приблизно 2-3 рази на місяць.

Враховуючи системність таких правопорушень, президент ПАТ "КВБЗ" Володимир Приходько звернувся до глави Полтавської обласної державної адміністрації Віктору Бугайчуку з листом. Він просить сприяти розшуку правопорушників та притягненню їх до відповідальності з відшкодуванням КВБЗ заподіяної матеріальної шкоди.  Про це повідомляє прес-служба ПАТ.



Схожі матеріали:
👁 965
Категорія: Актуально
Теги: залізниця, метро, Полтава. вагони




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ