Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.03.2016

У відпустку за кордон


Подорожувати за кордон в наші дні — звичайна справа для багатьох сімей


У відпустку за кордонПодорожувати за кордон в наші дні — звичайна справа для багатьох сімей. Адже туризм є ефективною формою повного і всебічного оновлення, оскільки людині надається можливість тимчасово покинути місце постійного проживання, трудової діяльності, змінити оточення і спосіб життя.

Відпочинок при цьому має активний характер. Він включає різноманітні розваги, які допомагають змінити вид діяльності, оточення, познайомитися з іншими людьми, новою культурою, традиціями, звичаями, пізнати невідомі природні особливості і явища.

То ж якщо Ви прийняли рішення провести відпустку за кордоном, подорожуючи власним авто, необхідно взяти до уваги наступну інформацію.

Відповідно до Конвенції про дорожній рух, а також Постанови КМУ 1388 від 7 вересня 1998 р. до поїздки за кордон допускаються транспортні засоби, яким видані такі реєстраційні документи:
- національне посвідчення водія,

- свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, серіям яких присвоєні літери латинського алфавіту.
Транспортний засіб має бути справним, без візуальних пошкоджень та без тонування.
Крім цього, правилом у більшості європейських країн є наявність в салоні світловідбивних жилетів та аптечки. Жилет потрібно вдягати у разі заміни колеса чи якоїсь іншої аварійної ситуації. Якщо в автомобілі будуть діти, то обов’язково подбайте про автомобільні крісла.

Водій перед виїздом зобов'язаний укласти договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів «Зелена карта».

У разі відсутності права власності на транспортні засоби - оформлення документів для поїздок за кордон здійснюється на підставі заяви власника транспортного засобу або документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове у законодавстві

Особам, що здійснюють поїздку за кордон, на період поїздки за їх бажанням видаються свідоцтва про реєстрацію на їх ім'я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника транспортного засобу, і документи, які підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, зберігаються у відповідних територіальних сервісних центрах МВС. Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному ТСЦ не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону.

Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

Якщо ви від’їжджаєте за кордон на постійне місце проживання - транспортний засіб підлягає зняттю з обліку.
 
Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 921
Категорія: Прес-реліз
Теги: транспортний засіб, авто, подорож за кордон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ