Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.11.2013

Українці надають перевагу довгостроковим депозитам у національній валюті


За десять місяців 2013 року загальний обсяг банківських депозитів в Україні збільшився на 80 мільярдів гривень


Українці надають перевагу довгостроковим депозитам у національній валюті

За десять місяців 2013 року загальний обсяг банківських депозитів в Україні збільшився на 80 мільярдів гривень, або на 14%. За цей період від населення банки залучили 65 мільярдів гривен та 15 мільярдів гривень – від юридичних осіб.

«Важливо те, що усі вкладники – як юридичні, так і фізичні особи – надавали перевагу депозитам у національній валюті. З початку року більше ніж 90% нових вкладів населення було забезпечено за рахунок гривні. Що стосується коштів юридичних осіб, то увесь приріст їх заощаджень відбувся за рахунок вкладів у національній валюті», – розповів заступник Голови Національного банку України Олексій Ткаченко.

З початку року значно збільшилася кількість довгострокових вкладів. Їх питома вага у загальному обсязі депозитів юридичних та фізичних осіб зросла на 5,6 процентного пункта – майже до 42%. Основною складовою довгострокових депозитів є кошти населення. Більше половини загального обсягу коштів, залучених від фізичних осіб – це довгострокові вклади.

«Населення використовує банківські рахунки для збереження коштів та отримання певного прибутку. Банківський депозит є найбільш простим та зрозумілим засобом заощадження та збереження коштів», – сказав Олексій Ткаченко, відзначивши, що у депозитах юридичних осіб переважають «кошти на вимогу», оскільки вони використовують банківські рахунки, в основному, з метою здійснення платежів та розрахунків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В гостях у казки

Важливо, що для банків депозитні кошти є одним з основних джерел ресурсної бази, яка використовується для проведення активних операцій, переважно кредитування населення та бізнесу.

Уже третій рік поспіль банківський сектор України демонструє стабільні показники розвитку. Збільшуються обсяги активних операцій банків, зокрема кредитування, поліпшується якість їх кредитного портфеля, зростає капітал банківської системи. 90% банків працює прибутково.

Всі ці показники свідчать про стабільність вітчизняної банківської системи та зміцнення довіри до неї. Це, в першу чергу, підтверджує стале зростання обсягів коштів, залучених банками від населення.

Джерело - НБУ


Схожі матеріали:
👁 954
Категорія: Актуально
Теги: депозит, українці, НБУ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ