Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.05.2018

«Українська вишиванка – «це молитва без слів»


17 травня Всеукраїнський день вишиванки


«Українська вишиванка – «це молитва без слів»17 травня з нагоди Всеукраїнського дня вишиванки в читальному залі абонементу для доросли проведено літературно-музичне свято «Українська вишиванка – «це молитва без слів». Сьогодні наша бібліотека розквітла всіма барвами традиційних та сучасних українських вишивок.

В цей день учні 10–11 класів Гребінківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 разом з заступником директора по виховній роботи Ларисою Таран завітали до бібліотеки. Переступивши поріг бібліотеки, гості поринули в прекрасний світ народної вишивки.

Свято розпочалося з привітання тимчасово виконуючої обов'язків директора Оксани Вельбой. Бібліограф Олена Іващенко та бібліотекар читального залу відділу обслуговування Людмила Фальківська ознайомили присутніх з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні.

Учні дізналися багато цікавого про те, що символізує українська сорочка. Адже сорочка втілює в собі одну з основних функцій, якої дотримувалися з давніх часів — бути оберегом, тож вишиванка — це не тільки символ краси, молодості, наслідування, а й наш генетичний код, який нагадує, що ми, українці, пам'ятаємо та шануємо наші звичаї.

З вуст учасників театральної студії «ЕМІСТ» лунали чудові вірші про вишиваний рушник та вишиту сорочку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому 17 травня називають днем невинних дівчат і ображених людей

Щоб не тільки послухати цікаві розповіді про вишивку, дізнатися про деякі маловідомі факти, пов’язані з цим ремеслом, а ще й помилуватися барвистими експонатами, присутнім була презентована виставка робіт Гребінківських майстринь–вишивальниць Ірини Бульбахи та Лідідії Куркіної.


«Українська вишиванка – «це молитва без слів»
 

Гості свята із задоволенням слухали пісні про рушники та вишиванки, переглядали кліпи та презентації. Наприкінці заходу відбувся майстер-клас з вишивки, який провела майстриня–вишивальниця Ірина Бульбаха.

Захід пройшов в дружній та теплій обстановці.

«Українська вишиванка – «це молитва без слів»


Схожі матеріали:
👁 889
Категорія: Актуально
Теги: вишиванка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ