Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.09.2013

«Укрзалізниця» вперше програла суд жертві поїзда «Хюндай»


Тим не менш, суд не знайшов причин призначити пасажиру компенсацію за моральну шкоду


«Укрзалізниця» вперше програла суд жертві поїзда «Хюндай»

Київський апеляційний суд задовольнив позов пасажира поїзда «Хюндай» ( Hyundai), у якому позивач вимагав компенсувати незручності, які виникли через запізнення поїзда в пункт призначення.

 Як повідомляє прес -служба Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), пасажир поїзда «Хюндай» Максим Щербатюк, який є юристом цієї організації, через поломку поїзда запізнився в пункт призначення на 3 години.

У зв'язку з цим був розроблений і поданий позов проти «Укрзалізниці» по причині неякісного надання послуг перевезення поїздами «Хюндай», пише ua.racurs.ua

Уточнюється, що в суді першої інстанції в задоволенні позову відмовили через те, що, на думку «Укрзалізниці», квиток, який дає право на проїзд, не є доказом того, що людина їхала у поїзді. Таким чином, суд зобов'язав кожного пасажира, який хоче довести, що користувався послугами «Укрзалізниці» приймати завірений акт начальника поїзда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через безпечність полтавці ледь не лишилися своїх телефонів

У той же час Київський апеляційний суд з подібним рішенням не погодився і зазначив, що «Доводи відповідача про те, що позивач не надав завіреного акту машиністу не можуть бути підставою для відмови у стягненні різниці вартості квитків, оскільки такий акт не отримано позивачем не з його вини, а з вини працівників поїзда Інтерсіті + № 161/164 Харків — Київ».

Тим не менш, суд не знайшов причин призначити пасажиру компенсацію за моральну шкоду.

Схожі матеріали:
👁 1005
Категорія: Актуально
Теги: Хюндай, пасажир, Укрзалізниця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ