Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.10.2021

Унікальний мозковий імплантат, створений на основі штучного інтелекту, зможе витягти з депресії


Маленький імплантат розміром в сірникову коробку може повністю змінити сприйняття життя


Розробка каліфорнійського медичного центру при університеті UCSF Medical Center зробила прорив в психіатрії. Мозковий імплантат надає дію за рахунок розряду електрики і блокує негативні емоції.

Вчені давно займаються дослідженнями можливостей штучного інтелекту, адже в результаті людство отримає безліч рішень проблем зі здоров'ям, наприклад, за допомогою раніше розроблених моделей мозкових імплантатів, люди з паралічем змогли встати на ноги. Новий же каліфорнійський імплантат довів свою позитивну дію на емоційну складову життя людини і цьому є підтвердження, історія американки Сари.


Унікальний мозковий імплантат
 

Жінка багато років боролася із тривалою депресією з суїцидальних ухилом. Але незабаром отримала пропозицію вчених - спробувати боротьбу з постійно пригніченим станом за допомогою мозкового чипа, який блокуватиме і кодувати особливі нейронні сигнали, які і викликають стагнацію.

Жінка погодилася, але хвилювалася яким чином буде працювати установка і чи не спричинить вона серйозних наслідків. Потім їй пояснили суть роботи чіпа: він вловлює нейронні сигнали, зчитує їх потік інформації, а потім, якщо потік цієї інформації негативний, то видаляє ці сигнали коротким електричним розрядом, який не несе шкоди здоров'ю.

Цей електричний розряд настільки малий, що його можна прирівняти до цифрового шуму, який і шифрує вихідний нейронний сигнал. Тобто, негативний потік емоцій виникає, але імплантат його блокує і не дозволяє людині починати копатися в своїх негативних настроях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Lilium і ABB представили систему ультра-швидкої зарядки MegaWatt для літальних апаратів eVTOL

Уже після перших місяців досліджень, жінка сказала, що відчуває себе набагато легше і не допускає негативних думок. Мозковий імплантат - це такий собі «кардіостимулятор», який знаходиться в мозку і може непомітно і невідчутно для людини розшифровувати сигнали і блокувати їх, якщо вони надмірно небезпечні для загального емоційного стану людини на основі самих електричних сигнатур мозку.

Історія Сари - це прямий доказ еволюції ери технологій і штучного інтелекту. Дивно, що маленький імплантат розміром в сірникову коробку може повністю змінити сприйняття життя, але дослідницька група говорить, що цей імплантат суто індивідуальний і надає різну ступінь впливу на людину, тому вимагає подальшого спостереження і модернізації.м

Схожі матеріали:
👁 404
Категорія: Технології
Теги: штучний інтелект, дослідний центр, мозковий імплант




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ