Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.02.2016

Уроки мужності в Гребінківському музеї


Людмила Андріївна розповіла про незабутній подвиг героя та про вшанування його пам'яті і в Росії


Уроки мужності в Гребінківському музеїВже традиційно у Гребінківському краєзнавчому музеї на початку лютого проходять уроки мужності, присвячені подвигу нашого земляка із Слободо - Петрівки - Григорія Кагамлика.

Директор музею Людмила Андріївна Безвиненко підготувала для учнів докладну та цікаву розповідь про юного та мужнього земляка.

9 лютого ми відмічаємо 73 річницю подвигу командира відділення роти протитанкових рушниць Григорія Кагамлика, коли не пошкодувавши власного життя, він до останнього подиху боронив підступи до с. Друге Нікольське Курської області.

Людмила Андріївна розповіла про незабутній подвиг героя та про вшанування його пам'яті і в Росії, і в Україні. Ці екскурсії в музеї особливо цікаві учасникам пошукових загонів, які діють при школах. На першій екскурсії цього дня були пошуківці з Гребінківської ЗОШ І- III ступенів №1 разом з керівником Оленою Дмитрівною Мороз.

Учні цікавляться історією свого краю та школи, збирають матеріали, відвідують пам'ятні місця, музеї. Про роботу шкільного пошукового загону розповіла Олена Дмитрівна. Не так давно пошуковий загін відвідав історичні місця Переяслава-Хмельницького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КВН - 2016

Багато нових фактів про битву за Дніпро, козацькі походи дізналися школярі у Музеї козацтва та Музеї-діорамі "Битва за Дніпро в районі Переяслав-Хмельницького восени 1943 року". Про повагу до історії своєї країни, про пам'ятні дати та події говорив голова ветеранської організації В.М.Неруш.
 



Також до музею завітали учні 8-6 класу Гребінківської ЗОШ №4. Класний керівник Сергій Петрович Карпович вже давно очолює пошукову роботу школи, організовує учнів для добрих справ. Тому 9 лютого школярі не могли не згадати про подвиг свого земляка Григорія Кагамлика, з радістю завітали на екскурсію до краєзнавчого музею.

Промови Людмили Андріївни, Сергія Петровича, Валентина Михайловича з цікавістю слухали і хлопці, і дівчата. Учасники художньої самодіяльності Будинку культури підготували невеличкий концерт. Дітям запам'ятаються ці уроки мужності у музеї, де на поличках та стендах спочиває історія рідного краю.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 986
Категорія: Шкільний екран
Теги: музей, подвиг, Кагамлик, Безвиненко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ