Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.01.2021

В останній день 2020 року та в Новорічну ніч на пожежах в Україні загинуло 9 громадян


Жахливі за своїми наслідками сталися надзвичайні події в останній день 2020 року


Протягом доби в  Україні сталася 1 надзвичайна ситуація місцевого рівня. Під час надзвичайних подій загинули 11 громадян. Ще 7  українців  отримали травми різного ступеню тяжкості. Підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій протягом доби здійснено 1 тис. 44 виїзди. У результаті вжитих заходів врятовано 6 осіб, 58 будівель та 3 од. автотракторної техніки.

Жахливі за своїми наслідками сталися надзвичайні події в останній день 2020 року. Так,  31 грудня о 15 год. 47 хв. у Соборному районі м. Дніпро в приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 3 особи (1 особа померла в лікарні). О 16 год. 53 хв. пожежу ліквідовано підрозділами ДСНС.


В останній день 2020 року на пожежах в Україні загинуло 9 громадян
 

Цього ж дня у Полтавській області о 14 год. 20 хв. у м. Кременчузі на річці Сухий Кагамлик внаслідок необережного поводження на льоду потонули 2 дітей (2010 р.н.). Станом на 15 год. 22 хв. тіла дітей піднято на поверхню.

А вже вранці нового 2021 року жертвою вогню став чоловік 1974 року народження. Пожежа сталася о пів на шосту ранку у приватному житловому будинку у  селі Казначєєвка Магдалинівського району Дніпропетровської області.

В Одесі у Новорічну ніч загорівся балкон та кімната на шостому поверсі дев’ятиповерхового  житлового будинку. Надзвичайна подія сталася  1 січня на вул. Академика Корольова, 88. Під час гасіння пожежі вогнеборцями з верхніх поверхів врятовано 3 особи, по сходовій клітині евакуйовано 8 осіб, з них 3 дітей. Пожежу ліквідували о 3:49. Причина з'ясовується.

В останній день 2020 року на пожежах в Україні загинуло 9 громадян


Загалом 84 випадки загорань зафіксували вогнеборці ДСНС у житловому сектрорі . Як і завжди, основною причиною нещасть стає власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:
  • у святковий період обмежте використання піротехнічних виробів, зокрема салютних установок, петард, бенгальских вогнів;
  • не використовуйте несертифіковані електрогірлянди, гірлянди з дефектами, або низької якості.
  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зафіксовано в Україні 9432, а на Полтавщині 519 нових випадків захворювання на COVID-19

Пам'ятайте!

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Схожі матеріали:
👁 337
Категорія: Актуально
Теги: пожежа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ