Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.11.2017

В Україні більше не буде фельдшерів на «швидких»


Замість фельдшерів в Україні тепер з'являться парамедики


В Україні більше не буде фельдшерів на «швидких» В Україні прийняли медичну реформу, згідно з якою в країні зникне така спеціальність як фельдшер «швидкої допомоги». Замість фельдшерів в Україні тепер з'являться парамедики.

Ми поцікавилися у самих фельдшерів, як вони поставилися до нововведення. Природно, радісних емоцій медики не відчули.

- Спочатку в бригаді швидкою допомоги були лікарі. Зараз залишились лише фельдшери. Нам вже повідомили про зміни, які чекають надалі. Чесно кажучи, ми шоковані, - розказує фельдшер швидкою допомоги з Гребінківщини, який попросив не називати особу.

Більш того, нова медична реформа передбачає і інші кардинальні зміни в системі охорони здоров'я. Депутати прийняли за основу законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг і лікарських засобів.

Гарна новина для жителів сіл - був прийнятий проект закону про підвищення якості та доступності медичного обслуговування в сільській місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі ФАПи Полтавщини планують обладнати швидкісним інтернетом

Законопроект передбачає, що в сільській місцевості медичне обслуговування пацієнтів буде забезпечено центрами первинної медичної допомоги, в число яких входять аптечні пункти, мобільні медкабінети, медичні пункти, амбулаторії, фельдшерські та фельдшерсько-акушерські пункти, медичні кабінети.

Схожі матеріали:
👁 1073
Категорія: Актуально
Теги: медкабінети, парамедики, фельдшер, медична реформа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ