Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.12.2014

В Україні можливе подальше подорожчання гречаної крупи, проте дефіциту не буде


Сільгоспвиробники не поспішають продавати зерно гречки переробникам в надії на подальше зростання цін


Українцям вистачить зібраного компаніями врожаю гречки. Річне споживання в Україні становить приблизно 150 тис. тонн, тоді як урожай гречки в поточному склав близько 170 тис. тонн Про це повідомила прес-служба групи «Агротрейд», передає apk-inform.com.

Як вважають експерти компанії, нинішнє подорожчання гречаної крупи пов'язано з неврожаєм гречки в Росії, де збір урожаю проходить пізніше, ніж в Україні. В Алтайському краї — основному регіоні Росії, де вирощують гречку, - сталася втрата врожаю через випадання снігу під час збиральної кампанії.

«Подальше подорожчання гречаної крупи на українському ринку можливе, так як сільгоспвиробники не поспішають продавати зерно гречки переробникам в надії на подальше зростання цін», — наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони України роз’яснило деталі 4 хвилі мобілізації

Експерти групи вважають, що дефіциту гречаної крупи в Україні не передбачається. Річне споживання в Україні становить приблизно 150 тис. тонн, тоді як урожай гречки в поточному склав близько 170 тис. тонн.

Група «Агротрейд» за обсягами виробництва гречаної крупи займає 4 місце в Україні та поставляє гречану крупу на внутрішній ринок.



Схожі матеріали:
👁 913
Категорія: Актуально
Теги: ціна, гречка, україна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ