Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.02.2013

В управлінні Полтавської облдержадміністрації перевитратили мільйон бюджетних гривень


Прокуратура здійснила перевірку органів державної влади та місцевого самоврядування


В управлінні Полтавської облдержадміністрації перевитратили мільйон бюджетних гривень

Органи прокуратури Полтавщини перевірили, як органи держвлади та місцевого самоврядування дотримуються законності під час державних закупівель. В результаті перевірок виявлені численні прорахунки та порушення, повідомляють в прес-службі прокуратури.

Керівники підприємств, установ та організацій державної та комунальної форм власності, місцеві органи влади та самоврядування, часто ігнорують при проведенні державних закупівель вимоги бюджетного законодавства.

— Чомусь очільники цих установ вважають процедуру закупівлі не способом ефективно використати кошти, а зайвим тягарем, — сказав заступник прокурора області Дмитро Таран.

Він відзначив, що це стосується, перш за все, здійснення державних закупівель у сфері виконання будівельних робіт, культурній, освітній галузях та у сфері охорони здоров’я. На всіх етапах закупівель виявлені порушення: від створення комітету конкурсних торгів і до прийняттям товарів, робіт та послуг.

Порушення виявлені на всіх етапах проведення закупівель, починаючи зі створення комітету конкурсних торгів і закінчуючи прийняттям товарів, робіт та послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деклараційна кампанія триває з січня 2013 року

— Наприклад, перевірка апарату прокуратури області із залученням фахівців Антимонопольного комітету встановила, що службові особи конкурсного комітету одного з управлінь Полтавської облдержадміністрації необґрунтовано відхилили найвигідніші конкурсні пропозиції та акцептували найвищу цінову пропозицію, запропоновану підприємством із Гадяча. Цими діями завдано збитків у вигляді перевитрат бюджетних коштів на суму понад 1 млн. грн., — повідомив Дмитро Таран.

За результатами перевірки зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Загалом цього року за результатами перевірок у бюджетній сфері працівники органів прокуратури області зареєстрували 18 кримінальних проваджень, з яких 6 у сфері державних закупівель. На усунення виявлених порушень внесли 89 подань, відшкодували до бюджету понад 2,5 млн. грн. За прокурорського втручання попереджено незаконне перерахування майже 10 млн. грн. бюджетних коштів.

 «Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 1169
Категорія: Актуально
Теги: органи державної влади, бюджет, службове становище, зловживання, гроші. гривна, Гадяч




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ