Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.05.2013

Вбив, але не думав, що міліція знайде його так швидко


Із своєю майбутньою жертвою молодик познайомився випадково в кафе


Вбив, але не думав, що міліція знайде його так швидко

Повернувшись з місць позбавлення волі, 27 річний чоловік з Пирятина знову пішов «не тією дорогою». Упродовж 7-ми років в'язниці, де молодик відбував покарання за зґвалтування, в нього були шанси усвідомити помилки, зробити висновки, зрозуміти цінність життя і свободи.

Та, на жаль, він ними не скористався! І як наслідок, вийшов на волю морально та духовно деградованим, жорстоким, цинічним, з викривленим і втраченим відчуттям реальності.

І хоч спочатку були крихітні спроби почати жити по-людськи: знайти собі дівчину, роботу, але не склалося. Дуже швидко все повернулось на круги своя. Звірині інстинкти взяли гору і зловмисник знову почав порушувати закон.

Із своєю майбутньою жертвою молодик познайомився випадково в кафе. Вона, 30-річна мешканка іншої області, мандрувала дорогами України і часто заїжджала до Пирятина. Про жінку відомо мало. Адже була вона закритою для спілкування, про себе майже нічого не говорила. А якщо і говорила, то ніхто не знав де правда, а де легенди.

Того злополучного дня новоспечені знайомі випили, поговорили і домовились про нічну прогулянку в лісопосадці, де і сталося вбивство. А вранці оголене бездиханне тіло дівчини побачили випадкові перехожі, які негайно зателефонували до міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потяг "Оберіг" робитиме зупинку в Полтавській області

Правоохоронцям знадобилось зовсім небагато часу, щоб вийти на зловмисника. Міліціонери оперативно відпрацювали всі можливі версії, встановили коло спілкування потерпілої, очевидців та свідків тих подій. Начальник Пирятинського райвідділу Віктор Іванько сам безпосередньо розробив наглядну карту-схему для детального опису території, кожного моменту, кожного учасника подій, що передували злочину.

«Нам потрібно було знайти зловмисника в найкоротший термін, адже Пирятин – це місто перетину низки автодоріг, своєрідний транспортний вузол. Щодня транзитом тут зупиняються сотні людей, а отже злочин міг скоїти хто завгодно. А так як труп був знайдений за 100 метрів від автодороги «Київ-Харків», це ще більше ускладнювало ситуацію» - говорить Віктор Михайлович

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині внаслідок ДТП згорів автомобіль (ФОТО)

Проте, копітка робота міліціонерів дала позитивний результат. Головного підозрюваного було встановлено. Коли чоловіка затримали, він своєї вини не заперечував. У розмові з оперативниками він сказав: «Я не думав, що ви на мене так швидко вийдете!»

У процесі розслідування правоохоронці встановили, що тоді, в кафе, підозрюваний активно шукав свою колишню дівчину, був дещо знервований, агресивний, навіть переплутав її з іншою.

«Я його слухала, а по тілу бігли мурашки. Він викликав у мене відчуття страху, дуже хотілось втекти подалі і я хутчіш втекла» - згадує його випадкова знайома з бару.

А його колишня кохана, яку він тоді шукав, зовсім по іншому охарактеризувала його психологічний портрет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2013 році на Полтавщині разом з заробітною платою зросло і безробіття

«Ми познайомились випадково. Він одразу ж запропонував мені спробувати пожити разом і, можливо, навіть створити сім’ю. Я подивилась у його очі і одразу ж погодилась, - говорить колишня співмешканка. - За час, що ми були разом, він завжди був спокійним, стосовно мене ніколи не виявляв ніякої агресії. Про те, що сидів за зґвалтування я знала, але він запевняв, що цього не робив. Колись він сказав, що вб’є мене за обман та брехню. І тепер я розумію, як мені пощастило, що того дня мене не було в місті і він мене не знайшов!».

Та не знайшовши одну, випадково познайомився з іншою і всю свою жорстокість, злість та ненависть «зірвав» на ній.

Наразі відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Останню ж крапку в цій історії невдовзі поставить суд.

ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1584
Категорія: Актуально
Теги: жертва, пирятин, вбив, Молодик, райвідділ, міліціонери




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ