Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.02.2021

Вчені розповіли, як щоденне читання впливає на головний мозок


Ефект від регулярного читання очевидний як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі.


Американські вчені прийшли до висновку, що щоденне читання благотворно позначається на розвитку інтелекту і сприяє ефективному вирішенню складних завдань. Крім того, читання розвиває пам'ять і емпатію, що було доведено вченими з Рочестерського університету штату Нью-Йорк. Дослідники прийшли до висновку, що ефект від регулярного читання очевидний як в короткостроковій, так і довгостроковій перспективі.


Вчені розповіли, як щоденне читання впливає на головний мозок
 

У науковій роботі взяли участь психологи й нейробіологи, які довели, що співпереживання персонажам твору підвищує емоційний інтелект і емпатію. При цьому експерти звертають увагу, що соціально-пізнавальну діяльність покращує читання виключно художньої літератури, а не наукової.

У той же час, якщо читати повільно і вдумливо, то індивід може розвинути в собі такі якості, як зосередженість і можливість кращого засвоєння нової і складної інформації. При цьому отримані навички зберігаються і розвиваються, якщо продовжувати читати регулярно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, як мобільні телефони впливають на здоров'я

Психологи в свою чергу зазначили, що у довгостроковій перспективі захоплення літературою покращує вербальну пам'ять, що допомагає краще засвоювати нову інформацію на словах. Що стосується змін у головному мозку, то постійне читання викликає ущільнення мозолистого тіла, завдяки чому поліпшується зв'язок між двома півкулями головного мозку.

Однак експерти застерігають від читання в нічний час, але виключно з тієї причини, що воно може привести до недосипання, а воно в свою чергу - до незворотних змін мозку.

Схожі матеріали:
👁 569
Категорія: Технології
Теги: книги, дослідження, читання, наука, мозок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ