Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.02.2018

Величезні штрафи і конфіскація: що очікує на власників “євроблях”


Злочинці вже перемкнули увагу на автомобілі з єврономерами: крадуть, розбирають на запчастини і продають


Величезні штрафи і конфіскація: що очікує на власників “євроблях”В Україні поки не можуть вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією.

Масові протести проводяться в ці дні власниками авто в українських містах, щоб привернути увагу до проблеми так званих «євроблях». Але законопроект, який би поставив крапку в проблемі, поки не зареєстрований у парламенті, передає “Народна Правда”.

Тим часом злочинці вже перемкнули увагу на автомобілі з єврономерами: крадуть, розбирають на запчастини і продають. Відповідальності можна не боятися, адже заяву про викрадення повинен подавати іноземний власник.

Крім того, величезні штрафи наклали на деяких українців, які керують машинами з єврономерами. Ось найбільш резонансні з них.

Мешканку Одеси Світлану зобов’язали виплатити 3,6 млн. гривень штрафу за авто з литовськими номерами. Два роки тому вона сиділа в автомобілі Cadillac, коли до неї підійшла поліція з перевіркою документів. Після чого поліція забрала документи і ключі від машини, а Світлану відправили на митницю. Там за ухилення від сплати податків її оштрафували на 300 відсотків від вартості розмитнення машини. Суд не став на бік жінки, а апеляція зараз знаходиться на розгляді.

Власник авто Mercedes-Benz на кордоні пред’явив литовський паспорт і не платив митні платежі. Але пізніше митники встановили, що чоловік має українське громадянство і постійно проживає в Україні. Чернігівська митниця привернула його до адміністративної відповідальності і оштрафувала на 3,38 млн. гривень. Позицію митниці підтримали суди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3620 іноземців отримали посвідчення водія в Україні у 2017 році

У 2016 році жителя Черкас зупинила поліція. Водій Mercedes-Benz E320 з литовськими номерами зазначив, що не порушував правила, тому не було підстав для його перевірки. Однак поліція передала документи водія до ДФС. Водія змусили поїхати на митницю. Але після письмового пояснення відпустили. Але через пару місяців працівники ДФС склали протокол про порушення митних правил, а ще через місяць виписали штраф майже на 1,7 млн. гривень.

А ось одеситу вдалося виграти суд у митниці. Водієві BMW 320D з польськими номерами призначили штраф у 0,5 млн. гривень. Але чоловік пояснив, що автомобіль ввіз в країну іноземний громадянин, а потім тимчасово віддав. Чоловік підкреслив, що не зобов’язаний знати, які у власника автомобіля були питання на митниці.

Схожі матеріали:
👁 948
Категорія: Прес-реліз
Теги: штрафи, авто, номера, євробляхи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ