Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.11.2018

Верховна Рада Україна проголосувала за президентський законопроект №9338 про введення воєнного стану в Україні


За відповідне рішення проголосували 276 депутатів


Верховна Рада Україна проголосувала за президентський законопроект №9338 про введення воєнного стану в УкраїніСьогодні, 26 листопада, президент України Петро Порошенко підписав Указ "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні".

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні" (додається, таємно, без пункту 12 - нетаємно).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. За даними нардепа Борислава Берези, двоє з них у важкому стані. Після інциденту російська влада в односторонньому порядку закрила Керченську протоку для проходу цивільних суден.

Секретар Ради Національної Безпеки та Оборони Олександр Турчинов під час засідання РНБО запропонував ввести в Україні воєнний стан на 60 діб.

Президент України Петро Порошенко підтримав пропозицію воєнного комітету винести на РНБО окреме рішення про звернення до Верховної Ради та запровадити воєнний стан.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що введення воєнного стану не скасовує майбутні президентські вибори.

Крім того, рішення про запровадження в Україні воєнного стану не вплине на роботу банків.

Схожі матеріали:
👁 919
Категорія: Актуально
Теги: указ, воєнний стан, Президент України, кораблі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ