Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.01.2015

Ви стали жертвою інтернет-шахраїв?


Щоб не поповнити ряди жертв Інтернет-шахраїв, треба дотримуватись простих правил


Ви стали жертвою інтернет-шахраїв?Кількість користувачів мережі Інтернет в Україні збільшується з кожним роком. Також збільшується кількість розрахунків між покупцями та продавцями за допомогою Інтернету. Відповідно зростає рівень шахрайства у всесвітній мережі.

Щоб не поповнити ряди жертв Інтернет-шахраїв, треба дотримуватись простих правил:

- Не повідомляйте інформацію про платіжну картку або картковий рахунок через мережу Інтернет, наприклад ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.

- Для оплати товарів (послуг) через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку з граничним лімітом, яка передбачена тільки для цього та не дає змоги здійснювати з її використанням операції в торговельній мережі та зняття готівки.

- Необхідно використовувати сайти тільки відомих і перевірених Інтернет-магазинів.

- Обов`язково переконайтесь у правильності зазначення адреси сайтів, до яких підключаєтесь і через які збираєтеся здійснювати оплату товарів, оскільки схожі адреси можуть використовуватися для здійснення незаконних дій або сумнівних операцій з використанням персональних даних платіжної картки.

- Здійснювати оплату товарів, придбаних через мережу Інтернет, тільки зі свого комп`ютера з метою збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок. Якщо оплата товару здійснюється через чужий комп`ютер, після завершення всіх розрахунків переконайтеся, що персональні дані та інша інформація не збереглися (знову відкривши сторінку продавця, на якій здійснювалась оплата товару).

- Слід встановити на свій комп`ютер антивірусне програмне забезпечення і регулярно здійснювати його оновлення та оновлення інших програмних продуктів (операційної системи, прикладних програм). Це захистить вас від проникнення неліцензійного програмного забезпечення (вірусів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видео с украинской колядкой, исполненной российскими семинаристами, бьет рекорды просмотров

У такому випадку Вам необхідно:

– негайно звернутися до міліції із письмовою заявою;

– звернутися із повідомленням про вчинення злочину до адміністрації чи служби безпеки торгівельного майданчика мережі Інтернет, де було вчинено шахрайство, та попросити, аби вони зафіксували усі електронні сліди скоєного. У подальшому це може бути використано в якості доказів.

Пам’ятайте: важливим є збереження історії спілкування із правопорушником та самого факту переказу грошей.

Схожі матеріали:
👁 992
Категорія: Прес-реліз
Теги: Правила, інтернет-шахраї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ