Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.04.2019

Вибір і самостійне облаштування каміна


Сучасні каміни мають досить високий ККД і працюють за принципом конвектора


Попри те, що в заміських будинках, так само як і в квартирах, встановлюються сучасні системи опалювання, навряд чи знайдеться хоч одна людина, яка не мріяла б про власне традиційне вогнище. Потріскування полін і вид вогню, що палахкотить, перетворюють будь-яку кімнату на затишну і надійну обитель. Іноді навіть міські жителі не можуть протистояти нестримному бажанню створити вогнище у будинку і купують електричні зразки камінів.

Насправді печі потрібні не лише для створення неповторної атмосфери затишку і комфорту. Сучасні каміни https://ferroservice.com.ua/ мають також безперечні переваги і в технічному плані. Вони можуть виступати як в ролі додаткового джерела тепла, так і в якості основного огрівального приладу в період, коли централізоване опалювання ще не підключене. Сучасні каміни мають досить високий ККД і працюють за принципом конвектора: вони швидко і ефективно нагрівають приміщення і усувають вологість.
 
Вибір і самостійне облаштування каміна
 

Ціна за комфорт

Само собою зрозуміло, установка каміна має на увазі великі витрати. Мрія про власне вогнище у багатьох власників будинків так і залишається мрією. Насправді є декілька варіантів, які допомагають істотно скоротити передбачувані витрати:

Якщо купити камін, виготовлений з металу, то його легко можна встановити і облицьовувати самостійно. Проте, облаштовувати і підключати димар повинен професіонал.

Якщо ви хочете встановити традиційний камін з цеглини, то заощадити можна на будівництві фундаменту. Майстер повинен виконати кладку і установку димаря. Облицювання також може бути виконане самим власником.

Якщо у будинку є пічне опалювання, яке не використовується, то найпростіше буде придбати готове устаткування, а майстра запросити для його установки.

Фахівці не радять брати на себе кладку каміна і установку димаря. Ця робота вимагає спеціальних знань, а помилки, що припустилася, може обернутися трагедією. Купуючи топку, обов'язково проконсультуйтеся з професіоналами.

Перед остаточним вибором ви повинні отримати чіткі відповіді на наступні важливі питання:
  • потужність каміна;
  • необхідність облаштування фундаменту або посилення покриття;
  • вимоги до вогнетривкості матеріалу для стін;
  • додаткові елементи каміна, які треба докупати;
  • необхідний облицювальний матеріал.
Кваліфікований фахівець в магазині зможе не лише проконсультувати вас за технічними характеристиками устаткування і матеріалів, але і провести інструктаж по грамотному виконанню самостійних робіт.

Схожі матеріали:
👁 989
Категорія: Прес-реліз
Теги: камін на дачі, камін дома, камін, купити камін




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ