Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.05.2016

"Від Богдана до Івана не було гетьмана"


У церемонії відкриття взяла участь делегація з Гребінківщини


"Від Богдана до Івана не було гетьмана"7 травня відбулася довгоочікувана подія – відкриття пам’ятника Гетьману війська Запорозького – Івану Мазепі, встановлення якого у місті очікували ще з 2009 року.

На урочистості з нагоди відкриття завітав Глава Держави — Президент України Петро Порошенко.

Президент України висловив вдячність ініціатору спорудження пам’ятника — голові Полтавського обласного об’єднання товариства «Просвіта» Миколі Кульчинському, всім меценатам проекту та громаді міста, яка ухвалила справедливе рішення відкрити пам’ятник Мазепі.

- Сьогодні ми нарешті відкриваємо пам’ятник видатному державному діячеві, талановитому дипломату, меценату та просвітителю Івану Степановичу Мазепі саме тут, в Полтаві, — зауважив Президент. — Хочу наголосити, що ця подія не міського чи регіонального, а загальнонаціонального значення. І я вітаю з цим усіх співвітчизників і все світове українство. Нарешті ми цього дочекалися. Пройшовши через багато років визвольної боротьби, нам треба повертатися до своєї української національної історії, будувати свій пантеон героїв, яких у нас дуже багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині відзначили 71 –у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

А патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет, який освятив пам’ятник, нагадав, що відкривається монумент тоді, коли увесь православний світ святкує Воскресіння Христове, тобто перемогу життя над смертю.

Це перший в Україні монументальний пам’ятник гетьману І.С.Мазепі і тепер він стоїть на Соборній площі Полтави.

У церемонії відкриття взяла участь делегація з Гребінківщини, яку очолив голова райдержадміністрації Віталій Роспопов.




Схожі матеріали:
👁 1109
Категорія: Актуально
Теги: Порошенко, президент, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ