Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.03.2016

Від професійного погляду підробку не приховати!


Оформляючи довіреність «покупець» отримує право користуватися і можливо розпорядитися автомобілем


Від професійного погляду підробку не приховати!Нажаль, випадків виявлення автомобілів з ознаками зовнішнього втручання у номерні позначення агрегатів транспортних засобів, не меншає. Так, з інтервалом у сім днів, працівниками ТСЦ №5345 РСЦ МВС в Полтавській області, що у місті Гадяч, разом з експертами Полтавського НДЕКЦ МВС встановлено два схожі епізоди.

17 березня 2016 року з метою перереєстрації автомобіля Volkswagen Passat, червоного кольору, 1992 року випуску, до територіального сервісного центру № 5345 звернувся громадянин, що розпоряджався цим транспортним засобом на підставі довіреності. Прикрою несподіванкою виявився для нього огляд автомобіля фахівцем експертної служби Полтавського НДЕКЦ МВС України,що взаємодіють з ТСЦ, адже в ході дослідження з’ясувалося, що ідентифікаційне номерне позначення кузова піддавалося зміні, шляхом перебивання трьох знаків.

Інший випадок зафіксували 23 березня 2016 року. Громадянин, що також розпоряджався автомобілем Opel Astra, 2007 року випуску, згідно довіреності, при здійсненні перереєстрації, надав транспортний засіб для дослідження, в ході якого було встановлено, що ідентифікаційне номерне позначення кузова досліджуваного автомобіля піддавалося зміні, шляхом вирізання частини днища кузова з первинним номерним позначенням кузова та вварювання на місце пластини з номерним позначенням кузова іншого автомобіля, з подальшим маскуванням шва.

Ці два випадки мали схоже продовження: висновки експертного дослідження, матеріали та автомобілі було передано до Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області для подальшого з’ясування обставин.

Тож, як ви мали змогу помітити, автолюбителі керували транспортом на підставі доручення. Купівля-продаж автомобіля за «дорученням» приховує в собі серйозні ризики. Часто одні підписанти такої угоди хибно думають, що стали повноцінним і єдиним власником, а інші вважають, що повністю розпрощалися з автомобілем і жодних зобов’язань не мають.

«Довіреність» - письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Тобто, довіреність надає право особі представляти інтереси та виконувати певні дії (які саме вказуються у документі) від імені та в інтересах особи, яка надала довіреність. Перехід права власності на певні об’єкти такий документ не передбачає. Але в довіреності може бути надано право від імені довірителя (особи, яка дає довіреність) та в його інтересах зняти автомобіль з обліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 простых способов сэкономить топливо

Отже, оформляючи довіреність «покупець» отримує право користуватися і можливо розпорядитися автомобілем, шляхом зняття з реєстрації автомобіля. Проте ні за довіреністю, ні за передачею свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу покупець не отримує автомобіль у власність. За таких угод власником автомобіля і далі залишається продавець. І в будь-який момент реальний власник може вимагати повернути йому автомобіль.
Також варто пам’ятати, що довіреність втрачає силу в момент смерті довірителя. Як наслідок - спадкоємці, цілком правомірно, можуть вимагати безкоштовно повернути їм автомобіль.

Одним із найбільших ризиків такої угоди купівлі-продажу авто є можливість накладення арешту на транспортний засіб. Оскільки автомобіль і далі залишається у власності «продавця», то на ТЗ може бути накладено арешт за всі борги власника.

Існують ризики і для продавців. Якщо автомобіль буде використано при вчиненні злочину, то є велика ймовірність того, що неприємності можуть виникнути у власника автомобіля.

І це ще не всі приховані небезпеки. Негативних ситуацій, які можуть виникнути з автомобілем, придбаним чи проданим по «так званій генеральній довіреності» чи «по техпаспорту» може бути багато. Тому приймаючи рішення про укладання такої угоди, варто передбачити усі можливі наслідки.

Схожі матеріали:
👁 918
Категорія: Прес-реліз
Теги: автомобіль, оформлення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ