Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.05.2019

Види гідроізоляції конструкцій


Особливості видів та сфера призначення гідроізоляції


Сьогодні ми знаємо, що будь-яка будівельна споруда вимагає хорошого захисту від непотрібного проникнення в матеріал води і від іншої агресивної дії на будівлю. Тому в сучасному будівництві намагаються не пропускати важливий пункт гідроізоляції бетонних конструкцій. Саме від цього елементу залежить довговічність будівлі, адже навіть проникнення звичайної води може зруйнувати усю виконану роботу.

Увесь сенс роботи з гідроізоляцією полягає в тому, що бетон обробляється конкретними сумішами, які заповнюють усі порожнечі і перекривають надходження вологи всередину. Використовувана речовина вже є водонепроникною, тому бетонна поверхня буде повністю захищена від агресивної дії. Існує декілька основних способів гідроізоляції бетонних конструкцій, тому спершу треба визначиться з яким, в даному випадку, зручніше працюватиме.

Види гідроізоляції конструкцій


Одним з найпопулярніших способів є спеціальна проникаюча гидроизоляция, саме цей тип дозволяє максимально захистити бетонну споруду від проникнення вологи. В цьому випадку найчастіше використовують спеціальні сухі гідроізоляційні суміші, з якими дуже просто працювати. Цей спосіб має масу переваг, які роблять його найефективнішим методом гідроізоляції.

Проникаюча речовина має можливість самовилікувати тріщини, якщо вони будуть з'являється у бетоні, спеціальні кристали суміші стануть збільшуватися, тим самим закриваючи отвори. Важливим плюсом є можливість використати проникаючу гідроізоляцію як усередині споруди, так і зовні. Цей спосіб використовують практично для усіх бетонних конструкцій, адже він значно підвищує їх захист і довговічність.

Також існує спосіб ін'єкційної гідроізоляції бетонних конструкцій за допомогою спеціальних гелів. Це новий спосіб, але фахівці вважають його досить перспективним, сьогодні ж він тільки набирає популярність. Перевагою цього методу є те, що використати його можна для усунення будь-яких проблем з гідроізоляцією вже відбудованої будівлі. До того ж його застосовують не лише до бетонних конструкцій, ін'єкційний тип підходить також до кам'яних і цегляних споруд.

Наступним способом являється обмазувальна твердо-еластична гідроізоляція. Саме її часто використовують при будівництві різних басейнів, водних резервуарів і фундаментів. Тут використовують спеціальні еластичні матеріали, які мають досить великі переваги. Вони дуже стійко переносять низькі температури, не втрачаючи своєї структури. Також перед нанесенням цих матеріалів не треба висушувати поверхню, їм навпаки потрібна вологість для оптимального результату.

Для того, щоб робота мала дійсно відмінний результат, треба заздалегідь правильно вибрати вид гідроізоляції. Тоді споруда набуде хорошого захисту і прослужить набагато довше.

Схожі матеріали:
👁 888
Категорія: Прес-реліз
Теги: будівництво, Пол, гідроізоляція, стіни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ