Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.03.2016

Відкрите поіменне голосування на сесії Гребінкіівської районної ради


Нова система голосування була вперше випробувана на цьому засіданні


У середу, 24 лютого, відбулося друге засідання третьої сесії Гребінківської районної ради 7-го скликання. На розгляд депутатів були винесені важливі питання.

На сесію були запрошені голова райдержадміністрації, міський голова, голови сільських рад, керівники відділів, управлінь райдержадміністрації, керівники підприємств, організацій та установ району. Сесія розпочала роботу з внесення змін та доповнень до Регламенту Гребінківської районної ради сьомого скликання.

Керуючий справами районної ради О.В.Зоркін повідомив депутатів про нову специфіку голосування: "Рішення районної ради приймаються відкритим поіменним голосуванням або таємним голосуванням більшістю від загальної кількості обраних депутатів.

Відкрите поіменне голосування проводиться шляхом підняття рук з послідуючим підписанням особисто депутатом районної ради у відомості результатів поіменного голосування за питання, яке виноситься на голосування. Під час проведення поіменного голосування лічильна комісія заповнює відомість про результати голосування та передає відомість головуючому.

Результати поіменного голосування підлягають оприлюдненню та наданню за запитом відповідно Закону України "Про доступ до публічної інформації". Ця система голосування була вперше випробувана на цьому засіданні, деяким депутатам здалося, "ніби косою махали дві години". Адже підписувати відомості доводилося всім після кожного голосування.

Заслухавши інформацію начальника Гребінківського відділу поліції ГУНП в Полтавській області О.М.Кравченка депутати затвердили районну комплексну Програму профілактики злочинності та правопорушень на території Гребінківського району на 2016-2020 роки. Також після звіту начальника районного відділу освіти Н.О. Бігун була затверджена Комплексна програма розвитку освітньої галузі Гребінківського району на 2016 -2020 роки. Депутатом М. І. Рубаном було під няте питання функціонування сільських шкіл, зокрема Стукалівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Вже з нового навчального року не будуть відкриватися класи, де навчається менше 10 учнів, не фінансуватимуться школи, в яких мала кількість школярів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щотижнева нарада

Після обговорення були проголосовані зміни та доповнення до штатного розпису загальноосвітніх шкіл Гребінківського району, зміни та доповнення до районної Програми розвитку фізичної культури та спорту в Гребінківському районі на 2016 рік та зміни та доповнення до районної Програми підтримки сім'ї, молоді, жінок та дітей в Гребінківському районі на 2016 рік.

Оскільки школа в Олексіївці вже не працює, постало питання збереження колишньої шкільної газової котельні, яка не охороняється. Депутати вирішили передати приміщення котельні Олексіївської ЗОШ І-ІІ ступенів з спільної власності територіальних громад району у власність Наталівської сільської ради.

Рішенням сесії районної ради було створене комунальне підприємство "Центр надання послуг із консультацій" Гребінківської районної ради та призначено керівника - Р.М.Сидоренка.

Заслухавши звіт про виконання програми інформатизації Гребінківського району на 2012-2015 роки керівника апарату райдержадміністрації-Р.О.Мірошника. депутати затвердили програму інформатизації Гребінківського району на 2016-2020 роки.

Сесія районної ради затвердила Положення про місцеву пожежну охорону на території Гребінківського району. Про роботу Центру надання адміністративних послуг при РДА розповіла завідуюча відділу ЦНАП Л.Л.Ярославська, на сесії було затверджено районну програму забезпечення функціонування Центру надання адміністративних послуг при Гребінківській районній державній адміністрації на 2016-2017 рік

Також були прийняті і інші програми: "Соціального захисту населення Гребінківщини "Турбота", "Соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2016 рік", "Підтримки діяльності Гребінківської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів на 2016 рік" та зміни та доповнення до районної Комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями ветеранів війни, учасників анти терористичної операції на 2013-2020 роки.

Заслухавши інформацію начальника фінансового управління райдержадміністрації Н.Б. Бондаренко, сесія районної ради затвердила звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік.

Сесію провів голова районної ради В.М.Зінченко.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1426
Категорія: Лубенська РДА
Теги: голосування, райнонна рада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ