Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.04.2020

Відповідь АТ «Укрзалізниця» на звернення депутатів Гребінківської міської ради


Послуга з централізованого водопостачання та водовідведення надається ТУ Кременчук філії БМЕС


Шановні мешканці громади!

З метою створення можливості впливу на структуру, розмір вартості тарифу та якість послуг водопостачання та водовідведення, керуючись статтями 3, 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Гребінківська міська рада 27 лютого 2020 року прийняли рішення про направлення звернення до АТ «Укрзалізниця» з ініціативою щодо передачі у власність Гребінківської міської ради об’єктів інженерної інфраструктури водопровідно-каналізаційного господарства, пов’язані з постачанням споживачам міста Гребінка води та водовідведенням.


Вода та водовідведення
 

Публікуємо відповідь Укрзалізниці:

Акціонерне товариство «Українська залізниця» уважно розглянуло лист від 04.03.2020 №03.1-17/446 щодо звернення депутатів Гребінківської міської ради Полтавської області з питання утримання об’єктів водопостачання у місті Гребінка та повідомляє.

Послуга з централізованого водопостачання та водовідведення в місті Гребінка надається виробничим структурним підрозділом «Кременчуцьке територіальне управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця» (далі - ТУ Кременчук філії БМЕС).

Якість води, що видобувається і подається споживачам міста Гребінки, контролюється відомчою лабораторією відповідно до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людини». Профілактичні заходи з очищення, промивання і дезінфекції джерел водопостачання, резервуарів питної води та розвідної мережі магістрального водопроводу проводяться згідно з затвердженого графіка.

Відповідно до Закону України «Про природні монополії» послуги з централізованого водопостачання і водовідведення є сферами діяльності суб'єктів природних монополій. Державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій здійснюється національними комісіями регулювання природних монополій. Пункт 9 статті 14 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» зазначає, що рішення Регулятора є обов’язковими до виконання суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг.

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі НКРЕКП) від 04.02.2020 №283 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 16.06.2016 №1141» встановлені тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення для АТ “Укрзалізниця”.

Враховуючи вище зазначені законодавчі акти, тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення встановлені НКРЕКП для АТ «Укрзалізниця» діють для всіх споживачів цих послуг без виключення.

Також варто зазначити, що ТУ Кременчук філії БМЕС забезпечує послугами центрального водопостачання та водовідведення ряд підприємств залізничного транспорту, оскільки станція Гребінка є великим залізничним вузлом. Тому передача, відомчих об’єктів водопостачання та водовідведення потребує більш детального економічного аналізу та прийняття відповідних колегіальних рішень із залученням усіх причетних.

АТ «Укрзалізниця» враховуючи зазначене та ситуацію, яка сьогодні склалась у зв’язку з епідемією коронавірусу, пропонує повернутись до даного питання після стабілізації ситуації.

З повагою Член правління С.І.Кушнір

В.о. директора Департаменту будівель та споруд Ю.Б.Мруць


Схожі матеріали:
👁 892
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: Українська залізниця, вода, Полтавщина, водовідведення, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ