Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.10.2021

Використання тепла підземних автостоянок для обігріву квартир


Завдяки своєму стильному дизайну панелі прикрашають похмурі стіни парковки


Компанія Enerdrape, дочірня компанія EPFL, розробила технологію, яка може регенерувати тепло підземних автостоянок і використовувати його для обігріву квартир. Його геотермальні стінові панелі в даний час проходять пілотні випробування в будівлі в районі Себейон в Лозанні.

Більше третини енергії, використовуваної в Швейцарії щороку, йде на опалення. Майже 60% опалення, використовуваного в житлових будинках, проводиться за рахунок викопного палива, що робить Швейцарію найбільшим споживачем в Європі. Але в найближчі роки залежність країни від викопного палива повинна знизитися завдяки стимулам з боку федерального уряду, досягненням в області ізоляційних матеріалів і нових технологій.

підземна автостоянка

Все більше число власників будівель встановлюють гібридні системи, які використовують різні типи енергії, щоб обмежити використання викопного палива - і технологія Enerdrape призначена саме для таких систем. Ці геотермальні стінові панелі можна встановлювати в підземних спорудах та утилізувати тепло, що знаходиться в грунті.

Система Enerdrape призначена для максимального використання підземних стін і використання природних, стійких ресурсів в місцях, де вони залишилися б невикористаними. Вона складається з десяти синьо-білих панелей розміром 1,3 х 0,7 м, зроблених з металу не товщі полотна. Кожна панель функціонує як теплообмінник, який ловитиме як геотермальну енергію, так і енергію навколишнього середовища. Потім тепловий насос розподіляє цю енергію по всій будівлі, забезпечуючи постійну подачу протягом всього року.

«Температура грунту не змінюється на глибині декількох метрів, - каже Марго Пельтьє, генеральний директор Enerdrape. «Це означає, що енергія, що виробляється нашими панелями, не залежить від погодних умов або пори року».

Завдяки своєму стильному дизайну панелі прикрашають похмурі стіни парковки. «Ми часто заохочуємо стартапи, які розробляють інноваційні технології для скорочення викидів CO 2. Викиди - проблема, по якій ми займаємо активну позицію і на крок випереджаємо федеральні будівельні стандарти Швейцарії», - каже Сімонато. «Якщо панелі Enerdrape виявляться настільки ж ефективними, як ми очікуємо, ми зможемо встановити їх на прилеглих до землі стінах автостоянки і в деяких інших наших будівлях», - каже Сімонато.

Співзасновники Enerdrape витратили два роки на проведення ряду підземних випробувань в EPFL, щоб перевірити ринковий потенціал своєї технології. Пельтьє, зокрема, оцінила різні теплообмінні рідини і розміри труб в рамках своїх інженерних досліджень в Лабораторії механіки грунтів EPFL. В результаті прибутковість панелей виявилася кращою за очікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система Tiler tech заряджає електровелосипеди по бездротовій мережі через підставку
 
У сучасних містах зазвичай більше місця на підземних автостоянках, ніж для установки інших типів систем відновлюваної енергії. А стіни підземних споруд часто представляють собою простір, яке не приносить доходу в тих частинах міст, де нерухомість може бути дорогою.

Панелі Enerdrape можуть бути встановлені в нових та існуючих будівлях за вартістю, зіставною з іншими системами, і з продуктивністю, по крайней мере, такий же, якщо не найкращою. Бетонні стіни, на які встановлюються панелі, повинні безпосередньо контактувати з грунтом, щоб панелі могли вловлювати геотермальну енергію.

Схожі матеріали:
👁 370
Категорія: Технології
Теги: геотермальна енергія, теплова енергія, обігрів будівлі, обігрів




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ