Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.11.2019

Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації


Семінар на тему: “Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації”


Людина у світі... Як їй живеться? Відколи існує людство, існують і конфлікти, і війни. Їх причини у кожному конкретному випадку можуть бути різними, але насправді причина одна і та ж - неповага до інших, бажання панувати й підкоряти, утверджуючи свою зверхність. Війни між державами, як суспільно-політичне явище, приносять багато смертей і горя. А скільки “персональних війн” відбувається в житті кожної людини! Вони породжені грубістю, зневагою, приниженням.


Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації

 
 
"Конфлікти – це норма життя. Коли вам здається, що у вашому житті немає конфліктів, перевірте, чи є у вас пульс", – говорив  Чарльз Ліксон. Дуже добре, коли в школах дітей навчають розв’язувати конфлікти ненасильницьким способом, за допомогою розмови, бажання порозумітися.  


Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації


22 листопада 2019 року в приміщенні філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів № 2 Опорного закладу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 відбувся семінар на тему: “Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації”. Програма семінару була насиченою та цікавою. Практичний психолог Леоненко Тетяна Сергіївна ознайомила присутніх з видами, стадіями розвитку конфліктів, їх причинами, презентувала різні методики та алгоритми вирішення конфліктів. Також психолог провела анкетування учасників семінару, запропонувала до розгляду практичні навички базової медіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семінар вчителів громадянської освіти

Класоводи 3 класу Іванченко Олена Анатоліївна та 4 класу Бондаренко Ірина Петрівна поділилися досвідом та елементами практичного використання медіації в навчальній діяльності. Під час зустрічі учасниками семінару було обговорено питання "Шкільна медіація: ефективне вирішення конфліктів у навчальних закладах".


Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації


Учасники семінару відзначили, що розглянуті матеріали стануть у нагоді під час вирішеня конфліктів у навчальній діяльності та повсякденному житті.

Схожі матеріали:
👁 658
Категорія: Шкільний екран
Теги: семінар, Гребінка, Конфлікт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ