Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.05.2016

Вишиванка - національна традиція українців


На Гребінківщині трудові колективи підприємств та організацій підтримали новонароджену традицію


Вишиванка - національна традиція українцівУ культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - гарний приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи.

Ще за свідченням знаменитогодавньогрецького історика, географа і мандрівника Геродота, елементами вишивки був прикрашений одяг скіфів, які проживали в наших землях в період VIII ст. до н.е. - IV ст. не. У ході сучасних досліджень, наприклад, на Черкащині були знайдені срібні бляшки з фігурками чоловіків, датовані VI ст., дослідження яких показали ідентичність елементів одягу і орнаменту вишивки українського народного костюма XVIII-XIXcт.

День вишиванки, який в Україні відзначається в третій четвер травня, відносно нове народне свято, покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. В цьму році День вишиванки ми відзначили 19 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині підтримали всеукраїнський День вишиванки

В цей день жителі України одягли національний одяг і вишиванки, таким чином демонструючи свою національну ідентичність.

На Гребінківщині не лише в дитсадках та школах яскравими кольорами розквітли дитячі вишиванки, а також і трудові колективи підприємств та організацій підтримали новонароджену традицію і прийшли на робочі місця в яскравих українських вишиванках.
 

 
За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1171
Категорія: Прес-реліз
Теги: Гребінка, вишиванка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ