Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.09.2019

Вишки-тури будівельні, монтажні, передвижні ліса


Вишки-тури — особливий вид будівельних лісів


Вишки-тури — особливий вид будівельних лісів, що відрізняються мобільністю, простотою монтажу і легкістю. Універсальність таких вишок зробила їх дуже поширеними, і сьогодні багато компаній не лише продають їх, але і пропонують вишки-тури в оренду.

Вишки-тури

Будівельна вишка — це пересувна збірно-розбірна металоконструкція типу вежі з декількох однакових проміжних секцій, розміщених одна на одній, оснащена колесами, які дозволяють перекочувати вежу з місця на місце без особливих зусиль. Пересувна основа обладнана настилом для розміщення баласту, що надає турі стійкість. Будівельні вежі заввишки більше 8 м комплектуються додатковими стабілізаторами — спеціальними упорами — і домкратами.

Вишка-тура в в сільському господарстві
 

Максимальна висота вишки може складати 21 м. Вишки-тури знаходять застосування не лише на будівництвах. Ці пересувні конструкції часто використовуються як суддівські вишки на спортивних змаганнях, в кіно- і телестудіях, де на них прикріплюють освітлювальні прилади, в сільському господарстві під час збору урожаю і для багатьох інших цілей. Проте найчастіше вишки-тури беруть або орендують для будівельних і обробних робіт як зовні, так і усередині будівлі.

Вони потрібні там, де застосування звичайних сходів або драбин небезпечне, а також у випадках, коли будівельні матеріали і інструмент необхідно розмістити безпосередньо в зоні робіт.

Види

Будівельні вишки підрозділяються на декілька типів.

Вони розрізняються:
  • вантажопідйомністю;
  • конструктивними особливостями;
  • габаритами та розмірами робочих майданчиків;
  • типом складання.
Найбільш затребуваним видом будівельних веж є алюмінієва вишка-тура.

Такі вишки, виготовлені з легкого алюмінію, важать зовсім небагато — і, як наслідок, вага, яку вони можуть витримати, також невелика. Алюмінієві тури не слід використати при сильному вітрі, інакше вони розгойдуватимуться. Але ці мінуси урівноважуються плюсами — алюмінієві вишки-тури легкі, прості в монтажі та транспортуванні, їх нескладно пересувати з місця на місце, вони не схильні до корозії та не мають магнітних властивостей (що може бути важливе при деяких видах робіт).

Сталеві вишки-тури здатні витримувати більшу вагу, ніж алюмінієві, вони надійні та міцні. Проте для їх монтажу потрібні особливі навички. Усі тури, незалежно від матеріалу, з якого вони виготовлені, бувають розбірними та нерозбірними. Нерозбірні будівельні вишки зроблені з цілісних секцій, а основа укомплектована колесами та домкратами. Нерозбірні вишки мають маленькі робочі майданчики, розміри яких не можна змінити.

На відміну від них розбірні вишки створюють з робочими майданчиками різних розмірів, до того ж вони можуть витримувати більшу вагу, проте і на їх монтаж вимагається більше часу.

Схожі матеріали:
👁 772
Категорія: Прес-реліз
Теги: Вишки-тури, будівельні вежі, бідівельні ліса, вишки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ