Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.03.2015

Владика Федір: Сорок святих – це символічне для українців свято


Сьогоднішнє свято Сорок Севастійських мучеників або просто Сорок святих є символічним для українців, аже воно пов’язане з воїнами


Владика Федір: Сорок святих – це символічне для українців святоАрхієпископ Полтавський і Кременчуцький, УПЦ Київського патріархату, владика Федір зазначив, що сьогоднішнє свято Сорок Севастійських мучеників або просто Сорок святих є символічним для українців, аже воно пов’язане з воїнами.

“40 воїнів, елітного підрозділу за часів Юліана відступника часів 5 сторіччя не зреклися віри та християнства. Вони увірували в Ісуса Хреста та власним прикладом показали, що можна бути християнином і бути воїном,захищати Батьківщину, правду, добро”, – сказав Федір.

Розповідаючи про свято Владика зазначив, що це були воїни родом з Каппадокії (нині на території Туреччини) у складі римського війська, що стояло у місті Севасті. Воєначальник зажадав від них жертву язичницьким богам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримуйте пенсію на Укрпошті вчасно та комфортно

Після відмови римські воїни увечері роздягнули воїнів і поставили у вкрите кригою озеро. На березі в той час постійно розігрівали лазню для тих, хто відступництвом захотів би врятувати своє життя.

На ранок один з воїнів не витримав, але як тільки забіг до лазні, то відразу помер. Однак мучеників все-таки стало сорок. Один тюремний побачив видіння. Тоді він обратився до Христа і, знявши одежу, пішов на лід.
 

Схожі матеріали:
👁 1224
Категорія: Актуально
Теги: сорок святих, березень, свято, Архієпископ Полтавський




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ