Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.01.2015

ВР дозволила 55-річним жінкам до 2022 року достроково виходити на пенсію


ВР подовжила термін дострокового виходу на пенсію для жінок


ВР подовжила термін дострокового виходу на пенсію для жінокВерховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (щодо удосконалення пенсійного забезпечення)» (№1086).
 
Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 256 народних депутатів із 305, зареєстрованих у сесійній залі.

Законом, поданим на розгляд ВР, народним депутатом від Радикальної партії Юрієм-Богданом Шухевичем, внесено зміни до статті 40 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", у яких йдеться про те, що для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.

Згідно із запропонованими змінами, за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами у період до 1 січня 2022 року (нині - до 1 січня 2016 року) або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно і коли треба посівати?

Також у абзаці першому пункту 7-2 Розділу XV "Прикінцеві положення" Закону встановлюється, що до 1 січня 2022 року (нині - до 1 січня 2015 року) право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи.

У цьому випадку розмір їх пенсії, обчислений відповідно до статті 27 та з урахуванням статті 28 цього Закону, зменшується на 0,5% за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію.

Схожі матеріали:
👁 1493
Категорія: Прес-реліз
Теги: жінки, пенсія, верховна рада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ