Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.08.2020

Все буде по новому: Приват та Монобанк вирішили змінити принципи роботи


Що конкретно означає “цифровізація” для простих громадян?


Пандемія уханського коронавіруса COVID-19 показала всі переваги роботи онлайн. Тому зараз велика кількість банків, в тому числі Приват та Монобанк, вирішили змінити принципи своєї роботи та перейти працювати у цифровий сектор. Рішення перевести ці банки у даний сектор прийняла Незалежна асоціація банків України сумісно з Міністерством цифрової трансформації. Про це вони вже випустили відповідний меморандум.


Приват та Монобанк вирішили змінити принципи роботи
 

Що конкретно означає “цифровізація” для простих громадян?

Ще навесні, 28 квітня, коли карантин був у самому розпалі, уряд вирішив позбавити громадян необхідності особисто відвідувати банківські установи. Для цього він прийняв рішення дозволити банкам засвідчувати та верифікувати особи клієнтів у дистанційному режимі. Ця послуга виявилася популярною, проте ефективність багатьох механізмів, таких, як відеофіксація, залишає бажати кращого. Наразі ведеться робота щодо покращення та удосконалення даних механізмів.

Серед засобів зробити це, наприклад, будуть інструменти, що дозволяють укладати весь спектр договорів із фізичними особами, які майже ніколи не мають електроного підпису (на відміну від підприємців та інших бізнес-клієнтів, про які мова окремо). Зараз ситуація із цим “двояка”. З одного боку, право вести дистанційну роботу з українцями банки отримали.

З іншого — все ще існує цілий ряд документів, які неможливо заповнити на відстані з дотриманням вимог чинного законодавства. Клієнти все ще мають особисто відвідувати відділення та надавати копії особистих документів. Мінцифри збирається надати банківським установам доступ до держреєстру, що зніме таку необхідність.

Приват та Монобанк вирішили змінити принципи роботи
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найпотужніший у світі електровоз створили в Китаї

Всі основні банки нашої країни, в тому числі Монобанк та Приват, підтримали таку ініціативу. Експерти також відмічають, що вона зробить конкуренцію між банками більш чесною — більше не можна буде тримати велику кількість клієнтів у невеликих СМТ або селах через те, що це єдиний банк в населеному пункті. Основною засадою успіху для банка стане саме прозорість, чесність та якісна робота із клієнтами.

Схожі матеріали:
👁 883
Категорія: Технології
Теги: Приватбанк, меморандум, Монобанк, банк




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ