Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.05.2014

Все, що ви хотіли знати про полтаців у соцмережах, але боялися запитати


Соцмережі вже декілька років є одним з основних онлайн-ресурсів, де полтавці проводять свій вільний час, спілкуються, навіть працюють


Все, що ви хотіли знати про полтаців у соцмережах, але боялися запитати

«Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства» продовжує публікувати результати досліджень аудиторій соцмереж. У попередніх двох ми розглядали походження підписників проросійських і патріотичних спільнот нашого міста та всієї України.

Цього разу ми проаналізували дані сторінок полтавців у «ВКонтакті» і «Однокласниках», розподіливши їх за статтю, віком і сімейним станом.

Заміри проводилися з допомогою фільтрів пошуку цих сайтів 28-ого квітня 2014 року о 23:00. Інформація, що отримана вналідок такого дослідження, базується на правдивості тих даних, котрі користувачі самі вказали на своїх сторінках.

Дивлячись на інфографіку аналізу полтавців-користувачів «ВКонтакті» (всього 177 009 акаунтів), можна побачити, що жіноча аудиторія складає тут більшість. Крім того, це вже не «соцмережа для школярів». За 7,5 років існування сайту, середній вік аудиторії зріс і тепер його ядро серед полтавців становить 19-28 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині чоловік зґвалтував 3-річного хлопчика

Серед аудиторії полтавців у «Однокласниках» (всього 198 805 акаунтів), теж лідирують жінки. Ядро аудиторії становлять користувачі віком трохи старше за аудиторію «ВКонтакті» (різниця у 10 років). Крім того, в обох соцмережах користувачі часто не вказують дані про свою «другу половинку» (або ж взагалі її не мають, або ж не хочуть виставляти на огляд своє особисте життя).

 

 

Середній користувач «ВКонтакті» − жінка, віком від 19 до 28 років, котра приховує свій сімейний стан. Для «Однокласників» − це жінка від 29 до 39 років, котра не зазначає інформацію про свою «другу половинку».

Це не означає, що чоловіки з Полтави не користуються соцмережами (наша аналітика доводить протилежне), але просто їх кількість недостатня, щоб називати їх більшістю.

 

 

Таким чином, можемо бачити, що кількість полтавців, котрі зареєстровані в соцмережах є значним числом, не зважати на який не можна. В лютому 2014 року згідно проведеного опитування таких було 42,3 % від жителів нашого міста. І цей відсоток буде постійно зростати. Тому всім, хто працює з людьми, варто вчитися працювати із соціальними мережами для успіху своєї діяльності.

ГО «Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства»



Схожі матеріали:
👁 1035
Категорія: Актуально
Теги: онлайн-ресурс, полтавці, однокласники, соцмережі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ