Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.03.2016

Всесвітній день боротьби проти туберкульозу


В Гребінківську ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 була запрошена дільничний педіатр ЦРЛ Бєлова Ірина Федорівна


Всесвітній день боротьби проти туберкульозуВсесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я в день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу.

У 1993 році ВООЗ оголосила  туберкульоз національним лихом, а день 24 березня Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом і офіційно рекомендувала стратегію DOTS як нову стратегію боротьби з хворобою.

В рамках місячника боротьби з туберкульозом в Гребінківську ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 була запрошена дільничний педіатр Центральної районної лікарні  Бєлова Ірина Федорівна, яка ознайомила учнів 7-10 класів з основними симптомами цієї хвороби та найважливішими правилами профілактики учнів, аби не стати жертвою цієї недуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Районний семінар учителів зарубіжної літератури

Найважливіше пам’ятати  про те, що Ви самостійно в змозі захистити себе; потрібно кинути курити, не зловживати алкоголем. Необхідно уникати людей, що кашляють, чхають, голосно розмовляють і розприскують слину.

Важливо зміцнювати  здоров’я фізичною культурою і спортом, уникати стресових ситуацій. Отже, здоровий спосіб життя, санітарна грамотність, повноцінне харчування, відповідальність за своє здоров`я  і здоров`я дітей – це головні гарантії здорового суспільства.

 




 
Відділ освіти Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1141
Категорія: Шкільний екран
Теги: №1, црл, педіатр, белова, школа, Туберкульоз




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ