Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.09.2022

З чого готують піцу?


Традиційна кірка для піци схожа на тісто для хліба. Це суміш борошна, води, дріжджів, цукру, солі та олії


піца

Піца – одна з найпопулярніших страв у світі. В його основі проста концепція: коржик з начинкою, випечений за високої температури і з'їдений без посуду. Зручність та різноманітність начинки роблять піцу легкою та швидкою їжею.

Хто винайшов піцу?

У той час як коржики та начинки існували в таких країнах, як Греція та Єгипет, місто Неаполь в Італії може претендувати на походження піци. У 1700-х та 1800-х роках коржики, запечені з начинками з олії, помідорів, сиру та часнику, були популярні серед робітничого класу. Їх продавали у недорогих ресторанах та вуличних візках.

Популярність піци зросла, коли італійський король Умберто I та королева Маргарита відвідали Неаполь у 1861 році. Королівська пара скуштувала місцеві страви, і королева була зачарована піцею з помідорами, м'яким сиром та базиліком. Її любов до цієї страви призвела до того, що вона була перейменована на Pizza Margherita, яка досі популярна.

Піца залишалася місцевим делікатесом у Неаполі до 1900-х років, коли іммігранти привезли її до Америки. Страва прижилася, і невдовзі кухарі ввели нововведення в начинки та соуси. До кінця Другої світової війни піца в американському стилі стала лідером у всьому світі. Про ще одну цікаву історію виникнення піци можна дізнатися на піца іф.

З чого готують піцу?

Якщо вам цікаво, як приготувати піцу, це досить просто. Піца складається з трьох основних елементів: скоринки, соусу та начинки. Усі вони мають різні способи приготування.

Традиційна кірка для піци схожа на тісто для хліба. Це суміш борошна, води, дріжджів, цукру, солі та олії. Тісто перемішують, вимішують і дають йому піднятися. Коли він буде готовий, його можна розкотити чи розкотити. Ви можете знайти скоринки з цільнозернової муки, безглютенові скоринки або скоринки з таких інгредієнтів, як цвітна капуста.

Соус: типова червона причина для піци містить помідори, томатну пасту, воду, олію та приправи, такі як сіль, перець та часник. Інгредієнти змішуються і готуються доти, доки аромати не поєднаються. Потім він розподіляється тонким шаром по кірці. Варіанти соусу для піци включають білі соуси, які зазвичай використовуються як основа для соусу, і ароматизатори, такі як часник.

Сир - класична начинка для піци. Моцарелла або поєднання моцарелли та сиру, такого як романо та пармезан, є найпопулярнішими. Сир посипається на кірку та соус. Додаткові начинки додаються до смаку.

Серед популярних начинок:
  • пепероні,
  • гриби,
  • оливки,
  • перець,
  • анчоуси,
  • ковбаса,
  • бекон,
  • цибуля.
Варіанти начинки для піци є нескінченними, і ви можете замовити фірмову піцу практично з будь-якою начинкою, яка вам подобається.

Після того, як піца зібрана, її готують у гарячій духовці доти, доки скоринка не пропечеться, а сир не розплавиться. Потім подається гарячим.

Піца та дієтичні обмеження

піца

Піца надзвичайно універсальна, і її можна відрегулювати відповідно до будь-яких дієтичних уподобань. Основна скоринка та соус веганські, що не містять продуктів тваринного походження. Начинки можуть бути вегетаріанськими, із сиром на молочній основі, але без м'яса. Їх можна зробити веганськими, використовуючи немолочний сир або не використовуючи сир.

Для людей, які не можуть їсти пшеницю або пшеничний глютен, ви можете приготувати або купити корж для піци без глютена або не пшеничного борошна. Домашній соус не міститиме слідів пшениці, хоча комерційні соуси можуть вироблятися на підприємствах, що переробляють продукти з пшениці. Перевірте етикетки, щоб переконатися, що соус не містить глютену.

Готову піцу легко знайти, якщо ви не хочете робити свою власну. У кожному місті є піцерії, багато з яких доставлять прямо до ваших дверей. Продуктові магазини пропонують заморожену піцу, яку можна розігріти домашньої кухні за кілька хвилин.

Чи корисна піца?

Немає простого способу виміряти харчову цінність піци. Якщо ваша піца приготовлена ​​вдома з цілісних інгредієнтів, поживна цінність відрізнятиметься від тієї, яку ви їсте в ресторані або замороженій піці з продуктового магазину. Начинка на кожній скибочці також змінить вміст поживних речовин. Наприклад, шматок ресторанної піци з овочами міститиме близько 240 калорій. Скибочка з пепероні буде приблизно 330 калорій.

Якщо вам цікаво, як зробити піцу здоровою, подумайте про те, як вона готується. Додані олії можуть збільшити кількість калорій та додати до страви непотрібні жири. Вживання додаткової кількості сиру також збільшує кількість калорій та жирів.

Піца з декадентськими начинками, такими як ковбаса, пепероні та додаткові оливки, чудова, але такі начинки містять багато жиру та натрію. Додайте їх ощадливо, якщо ви турбуєтеся про поживну цінність. Овочі можуть додати складні аромати без солі та жиру.

Де знайти піцу

піца

У наші дні піца стала глобальним явищем. Ви можете отримати піцу будь-де.

Нью-Йорк часто претендує на звання світової столиці піци. Американське захоплення піцею почалося там, коли італійські іммігранти почали продавати цю страву на початку 20-го століття. Великий складний шматок у нью-йоркському стилі — це те, про що багато хто думає, коли думає про піцу.

Чикаго першим приготував піцу в стилі глибокої тарілки з товстою пухкою скоринкою та шарами соусу, сиру та начинки. Він настільки товстий, що вам може навіть знадобитися вилка, щоб з'їсти піцу в стилі Чикаго.

Піца в каліфорнійському стилі це те, з чого почалася мода на піцу для гурманів. Піца Західного узбережжя почала пропонувати такі інгредієнти, як козячий сир, кедрові горіхи, курку-гриль та сир блю, а також свіжі овочі. Це зміна класичних комбінацій помідорів та сиру, які роблять піцу такою коханою, але комбінації смаків, безперечно, чудові.

Куди б ви не вирушили, ви, мабуть, можете розраховувати на те, що знайдете шматок піци. Він може запропонувати знайомі смаки пирога, який ви їли в дитинстві, або він може включати місцеві смаки, які є абсолютно новими для вас. У будь-якому випадку, ця популярна страва завжди буде ситним обідом.

Схожі матеріали:
👁 242
Категорія: Прес-реліз
Теги: піца




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ