Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.02.2016

З пластмасових кришечок протези не роблять - Держслужба з питань ветеранів


З пластмасових кришечок протези не роблять - Держслужба з питань ветеранів


З пластмасових кришечок протези не роблять - Держслужба з питань ветеранівВ уряді України закликають людей не брати участі в акціях зі збору пластмасових кришечок під назвою "На протези", бо протезів для поранених воїнів з них не виготовляють.

"Мабуть, організатори акції чогось не розуміють. Але експерти визнають, що сучасні протези не можуть бути зроблені з поліетилену. Було б краще, якщо б гроші від переробки цих кришечок спрямовувались на допомогу конкретним постраждалим бійцям, але не у вигляді пластмасових протезів", - сказано в повідомленні на сайті Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Там пояснюють, що пластик, з яких зроблено кришечки, не достатньо міцний, щоб робити з нього протези. Їх виготовляють з металу і карбонових матеріалів.

"Напевне, організатори цих акцій не розуміють, що такі флешмоби можуть зашкодити не лише фізичному здоров’ю учасника АТО (травми, зумовлені пошкодженням виробу), а й спровокувати нові психологічні травми", - додають у Службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бензин подешевшав на 1 гривню

В той же час, на сайті фонду "Овес" - одного з тих, що займаються збором кришечок, написано, що зібраний пластик не йде на виготовлення протезів, а здається на переробку, а зібрані за це пожертви передаються на виготовлення протезів для бійців АТО.

"У зібраного використаного пластика застосування одне - переробка. Збір використаного пластика і здача його на переробку використовуються як спосіб збору пожертв у багатьох країнах світу. Благодійна організація, що ініціює таку акцію, декларує, на яку саме допомогу будуть скеровані кошти, виручені від переробки. Такі акції проводяться у Польщі, Туреччині, Португалії...", - говориться на сайті.

В Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції наголошують: “В Україні всі бійці, які під час бойових дій втратили кінцівки, протезуються БЕЗКОШТОВНО на гроші, які виділяються державою. Протезування постраждалих учасників АТО фінансується державою”.

Про програму протезування можна прочитати на офіційному веб-сайті Служби, а також отримати повну інформацію за тел. (044)281-08-49/39.
 

Схожі матеріали:
👁 1347
Категорія: Актуально
Теги: овес, кришечки, АТО, протези




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ