Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.03.2016

З приходом весни на автошляхах Полтавщини все більше з’являється прихильників мототранспорту


Прагматики обирають «двоколісний», бо вважають цей вид транспорту економним і зручним


З приходом весни на автошляхах Полтавщини все більше з’являється прихильників мототранспортуЗ приходом весни на автошляхах нашої області все більше з’являється прихильників мототранспорту. Щороку їх кількість стрімко зростає. Цей вид транспорту популярний і затребуваний як в селах, так і в містах. За кермом, зокрема скутера, не рідко можна бачити жінок чи підлітків, а серед байкерів - чоловіків доволі поважного віку.

Прагматики обирають «двоколісний», бо вважають цей вид транспорту економним і зручним. Інша справа - віддані фанатики! Мотоцикл для них – спосіб життя, філософія, всесвіт!

Та що б не спонукало Вас сісти за кермо двоколісного: гостра необхідність чи романтика, важливо пам’ятати, що керування мотоциклом чи скутером завжди пов’язане з небезпекою, оскільки в разі ДТП мотоциклісти отримують значно важчі травми, ніж автомобілісти.

Тож сідаючи за кермо мотоцикла, перш за все, потурбуйтеся про заходи безпеки. Ні за яких обставин не нехтуйте мотошоломом, а за змоги, використовуйте й інший захисний спецодяг: рукавиці, куртку, наколінники, адже у разі падіння, використання цих засобів значно знизить ризик травмування.

Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області вважає за потрібне нагадати, що сідати за кермо мототранспорту можна лише з 16-річного віку за наявності посвідчення водія категорії А – для мотоциклістів, у тому числі з боковим причіпом та А1 – для водіїв мопедів і моторолерів чи інших «двоколісних» з об’ємом двигуна до 50 куб. см або ж з електродвигуном до 4 кВТ.

А для категорії В1 – квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) транспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів – встановлені вікові обмеження - з вісімнадцяти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відпустку за кордон

Тим, хто має посвідчення водія з більш високою категорією, скажімо, «В» (що дозволяє керувати легковим автомобілем) і при цьому особа є власником автотранспорту, чи має довіреність на право керування транспортним засобом, або ж трудова діяльність пов’язана з водінням, то достатньо лише скласти практичний екзамен по водінню скутера чи квадроцикла. При цьому теоретичні знання Правил дорожнього руху не перевіряються. Водії-початківці, що не мають посвідчення водія, для відкриття категорії А,А1,В1 повинні закінчити автошколу та успішно скласти іспити в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС.

У відповідності до Постанови КМУ №1388 від 07.09.1998 мототранспортні засоби підлягають реєстрації. Працівники ТСЦ МВС в Полтавській області видають свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, що передбачені діючим державним стандартом для цієї категорії транспортних засобів.

Пам’ятайте, що в разі керування незареєстрованим, у встановленому законом порядку, транспортним засобом, працівники поліції мають право притягти водія до адміністративної відповідальності.

І на останок ще декілька порад. Сідаючи за кермо, контролюйте технічний стан Вашого улюбленця, адже й той, хто має чималий досвід, не застрахований від непередбачуваних ситуацій на дорозі.

А головне - бережіть своє життя і здоров’я, не перевищуйте дозволену швидкість, завжди дотримуйтесь Правил дорожнього руху!
 
Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 946
Категорія: Прес-реліз
Теги: сервісний центр МВС, транспортний засіб, Мотоцикл




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ