Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.05.2018

За 5 років пасажирський рухомий склад "Укрзалізниці" буде оновлено, - топ-менеджер


Минулого року в “Укрзалізниці” придбали 50 нових вагонів


За 5 років пасажирський рухомий склад "Укрзалізниці" буде оновлено, - топ-менеджерМинулого року в “Укрзалізниці” придбали 50 нових вагонів, цього року в планах – закупити ще 54 пасажирські вагони. На капітально-відновлювальний ремонт цього року мають зайти 150 вагонів. Маже 50 із них – уже відремонтовано, повідомляє директора з економіки та фінансів ПАТ “Укрзалізниця” Андрія Рязанцева.

За словами топ-менеджера, оновлені вагони – майже як нові. У них замінено майже все, пересічний пасажир в більшості випадків за рівнем комфорту не відрізняє капітально відремонтовані вагони від нових.

Але зважаючи на різницю між виготовленням нових вагонів і реконструкцією старих, уточнив він, “Укрзалізниця” більше модернізує. В тому числі і через те, що кількість нових вагонів, що можуть бути виготовлені в Україні – досить обмежена.

“Нам необхідно замінити досить велику кількість рухомого складу для того, щоб не допустити подальше зменшення експлуатаційного парку пасажирських вагонів. Щоб не скорочувати об’єми перевезень – ми йдемо на реконструкцію. Але паралельно розвиваються і потужності національних виробників. Розраховуємо, що упродовж 4-5 років оновимо фактично весь наш пасажирський рухомий склад”, – зазначив Андрій Рязанцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літній відпочинок: коли починати планувати і про що пам'ятати

Фінансовий директор “Укрзалізниці” також запевнив, що регулярно користується послугами залізниці, тому бачить картину – скільки трапляється старих вагонів, скільки нових.

“За 2017-2018 роки ми 15 відсотків рухомого складу оновимо. За наступні роки – нарощуватимемо темпи, збільшимо кількість модернізованих і реконструйованих вагонів. І за 4-5 років досягнемо фактично повної заміни. Це означає, що пасажири як страшний сон забудуть про існування вагонів без кондиціонерів або туалети з викидами на колії. Це вони надалі бачитимуть лише в музеях”, – переконаний Андрій Рязанцев.


Схожі матеріали:
👁 804
Категорія: Актуально
Теги: вагони, Укрзалізниця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ