Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.03.2017

За кожного пацієнта держава платитиме сімейному лікарю 210 грн.


Обиратиме лікаря кожен самостійно


Віктор ЛисакПогано лікуєш – мало заробляєш. З початку року в Україні почали реформувати первинну ланку медицини. До липня цього року пацієнти мають підписати декларацію про вибір сімейного лікаря. На що можуть розраховувати  та за що платитимуть,  розбиралися наші журналісти.

З початку року почали реформувати сімейну медицину. Держава переходить на інші форми надання медичної допомоги.

Віктор Лисак, директор Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА: На сьогодні ми повинні скласти червоний реєстр, це всіх людей, які проживають на території де є ПСМЦ внести базу даних.   З часом буде проведена робота, коли пацієнт обере собі лікаря  і буде зелений реєстр, де буде укладена декларація.

Для лікаря це означатиме зміну доходу. Тепер, як передбачають, він не має залежати від ставок і подяк від хворих. Кожен лікар повинен обслуговувати близько 2 тис. людей за рік. Держава йому платитиме 210 грн. за кожного пацієнта, який підписав із ним угоду. А ще планують  доплати за вік та особливості хвороби пацієнта.

Віктор Лисак, директор Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА: Говорять 210-250 грн.   Я прораховув, що центри отримуватимуть більше і ще держава говорить, що 100% буде запроваджена рембурсація. У нас є 18 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безплатну виставу в Гребінці театр ім.Гоголя влаштував до дня народження українського поета

Обиратиме лікаря кожен самостійно. Не обов'язково там, де він живе. У декларації будуть чітко обговорені права та обов’язки  як пацієнта, так і лікаря.  

Доки реформа запрацює повністю, повинен пройти перехідний період. Він триватиме до 2020 року. Нині розробили типовий зразок документів, з якими можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров’я. Вони мають пройти громадські обговорення.
 

За матеріалами телеканалу "Лтава"


Схожі матеріали:
👁 1185
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: реформа, сімейний лікар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ