Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.04.2013

За повірку лічильників води із людей незаконно «здирають» гроші


Якщо термін повірки закінчився, необхідно здати лічильник на чергову повірку


За повірку лічильників води із людей незаконно «здирають» гроші

Вимагати повірки лічильників обліку води за рахунок споживачів масово почали підприємства, що надають послуги з водопостачання на Полтавщині.

– Чотири роки тому ми встановили собі «водяний» лічильник. Улітку минулого року на маленькому клаптику паперу нам прийшло повідомлення, що протягом трьох місяців ми повинні повірити свій лічильник.

А потім контролер пояснив, що самі маємо відвезти його в Лубни чи Полтаву для повірки, – обурюється жителька Чорнух Любов Іващенко.

– Ми вирішили, що краще вже купити новий лічильник, ніж туди-сюди його возити. То за сам пристрій, його встановлення та за акт виконання робіт ми заплатили 276 гривень. Крім того, у листопаді нам порахували споживання води за загальним тарифом, без лічильника. Бо я потрапила в лікарню і не змогла вчасно його поміняти.

За місяць Іващенки споживають не більше п’яти кубометрів води, за які платять 23 грн. За загальним тарифом споживання води на кожного члена сім’ї в листопаді вони сплатили майже уп’ятеро більше – 106,72 грн. Усі понесені витрати Іващенки вважають незаконними.

У залежності від типу лічильників підприємства, що забезпечують водопостачанням населення, справді мають їх повіряти в середньому раз на три-чотири роки. І саме за рахунок споживачів, переконаний директор підприємства «Чорнухикомунгосп» Микола Граменко:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада намагається розколоти опозицію використовуючи історію звільнення Луценка

– Ми зобов’язані контролювати періодичність повірки, повідомляти, попереджати. Людина пише заяву про повірку. Ми визначаємо термін, приїжджаємо, знімаємо пристрій. Далі люди самі можуть повезти його на повірку, а коли не мають такої змоги, то ми веземо. Але вся ця процедура відбувається за кошти споживача.

Адже лічильники – їхня особиста власність. І витрати на повірку не включені до тарифу за водопостачання. Якби ми їх туди зарахували, то люди платили б за воду набагато більше, але повірку вважали б безкоштовною. Тому коли споживачі відмовляються повіряти ці прилади, то у відповідний період мають платити за воду за загальним тарифом. Адже закон забороняє їм застосовувати вимірювальну техніку, яка не пройшла повірки.

«НА ОБОРУДКАХ ВОДОКАНАЛ ЗАРОБИВ БЛИЗЬКО ПІВТОРА МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ»

Доки чорнухинські споживачі ще дискутують з місцевим комунальним підприємством, за чий кошт усе-таки має відбуватися повірка лічильників обліку води, лубенці через суди змогли довести свою правоту.

– Мені не приходило жодних попереджень. Я ні за що не розписувалась. Як раптом приходить повідомлення про нарахований борг за водопостачання із березня по серпень минулого року – 290 гривень, – розповідає жителька Лубен Галина Корінь. – У водоканалі пояснили: завинила я тим, що у березні не повірила свій лічильник. А в серпні приїхали і перекрили воду. Чотири місяці ми сиділи без води, ще й близько тисячі гривень боргів нам нарахували. А в мене два студенти, і я завжди все вчасно оплачувала.

Лубенці розповідають, що лічильники обліку води в їхніх помешканнях не повіряли роками. Аж доки торік у їхньому місті не з’явилось приватне підприємство з ліцензією на таку діяльність. Місцеве комунальне підприємство «Лубниводоканал» почало масово змушувати людей за свій кошт проводити такі повірки.

– За саму повірку в людей брали 36 гривень, за опломбування лічильника – до 40 гривень, за його демонтаж та монтаж – ще до 50 гривень. Загалом людина витрачала понад 100 гривень. За моїми скромними підрахунками, на таких оборудках водоканал заробив близько півтора мільйона гривень, – заявляє лубенець Микола Гордієнко, що представляє інтереси споживачів у судах, оперуючи даними державного підприємства Полтавастандартметрологія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарні собаки розкрили сотні тяжких злочинів

Торік 12 грудня Лубенська міська рада прийняла рішення заборонити підприємству «Лубниводоканал» проводити повірку пристроїв обліку води за рахунок споживачів, через це відключати споживачів від водопостачання, а також вимагати оплати за споживання води за загальними тарифами. Тоді фірма, що виконувала цю повірку, свою діяльність припинила, а водоканал перестав «сигналізувати» людям про таку перевірку.

– Зараз найбільш свідомі споживачі повертають витрачені кошти через суди. Троє з них через Лубенський міськрайонний та Полтавський апеляційний суди вже змогли довести, що дії водоканалу незаконні. Хоча це підприємство продовжує активно сперечатися з цими рішеннями, – говорить депутат міської ради Валерій Больбут.

Найбільший камінь спотикання у цьому питанні – відсутність чіткого механізму проведення таких повірок. Адже місцева влада має виділяти відповідні кошти на цю процедуру підприємствам, що забезпечують водопостачання, або всі ці витрати включати у вартість тарифів. Ні те, ні інше законом не передбачено. То що це: прорахунки місцевих органів влади чи цілеспрямоване здирництво? А доки немає відповідної правової бази, плутаниця, яка вигідна багатьом чиновникам на місцях, продовжується.

Якщо у вас склалися подібні стосунки з місцевими підприємствами, що забезпечують вас водопостачанням, надайте інформації про це або до громадських приймалень народного депутата України Тараса Кутового, або до редакції газети «Події та коментарі». І ми порекомендуємо, як діяти, аби відстояти свої права.

ІЗ ТОЧКИ ЗОРУ ЗАКОНУ

Питання, пов’язані з проведенням періодичної повірки засобів вимірювальної техніки, регулюються Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність», Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та Порядком формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Згідно з цими документами, періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) лічильників води здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з водопостачання. Періодична повірка приладів обліку води здійснюється строком, що не перебільшує один місяць. У цей період споживач сплачує за центральне водопостачання холодної і гарячої води у відповідності із середніми показами приладів обліку за попередні три місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для безпеки власного авто варто дотримуватись кількох рекомендацій

– Якщо термін повірки закінчився, необхідно здати лічильник на чергову повірку. Для цього слід звернутися із заявою до організації, що надає послуги з водопостачання. Вона зобов’язана провести повну процедуру повірки лічильника за власний рахунок. Витрати ж, які понесе організація на повірку, в подальшому додаються до загальної вартості послуг.

Вони мають бути розподілені за місяцями на весь наступний міжповірочний період, – пояснює юрист, помічник народного депутата України Тараса Кутового Сергій Найда. – Наприклад, якщо умовно витрати на повірку склали 500 гривень, а міжповірочний період вашого лічильника складає чотири роки, то щомісячно до плати за воду та водовідведення вам буде додано 500/48 = 10 грн 42 коп. Поки ваш лічильник протягом місяця буде перебувати на повірці, ви сплачуєте за середніми показами лічильника за останні три місяці до повірки.

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 2349
Категорія: Актуально
Теги: споживач, вода, повірка, прилад, лічильник, показники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ