Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.04.2019

За тиждень на Полтавщині виникло 154 пожежі на відкритих територіях


Кращою альтернативою випалювання сухої рослинності, приміром, на присадибних ділянках, є компостування або переорювання


З початку року на Полтавщині виникло 252 пожежі на відкритих територіях, причиною яких стало спалювання сухої трави, очерету та сміття. Вигоріло понад 580 га сухої рослинності. Лише за останній тиждень (з 1 по 7 квітня) сталося 154 подібних пожежі.

Внаслідок спалювання сухої трави та сміття на власних подвір’ях і присадибних ділянках загинули двоє пенсіонерів, одна літня жінка отримала опіки.

За тиждень на Полтавщині виникло 154 пожежі на відкритих територіях


Трагічні випадки сталися 30 березня  в с. Бутівці Хорольського району і 4 квітня с. Мокіївка Чорнухинського району. Загинули чоловік та жінка 1946 року народження.

6 квітня в с. Круподеринці Оржицького району, спалюючи сміття і суху траву на власному подвір’ї, отримала опіки рук ІІ ступеня пенсіонерка 1927 року народження.

Протягом минулого тижня зафіксовано 2 пожежі на сільськогосподарських полях у Решетилівському і Чорнухинському районах, внаслідок чого вигоріло  5,6 га кукурудзи на корені.

7 квітня виникла перша в цьому році лісова пожежа. Поблизу с. Стара Білецьківка Кременчуцького району, в лісовому масиві Крюківського лісництва Кременчуцького держлісгоспу, вигоріло 0,43 га лісової підстилки. Від верхової пожежі врятовано 2 га лісу.

Зважаючи на зростаючу кількість пожеж внаслідок випалювання сухої трави, управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації закликає  мешканців області припинити випалювати суху рослинність на відкритих територіях, поблизу лісових масивів та на присадибних ділянках.

Адже такі пожежі отруюють повітря, знижують родючість ґрунту, знищують рослинний і тваринний світи, завдають матеріальних збитків, шкодять здоров’ю людини та іноді стають причиною її смерті. Також випалювання трави поблизу автодоріг погіршує видимість водіям та спричиняє дорожньо-транспортні пригоди.

На думку екологів, кращою альтернативою випалювання сухої рослинності, приміром, на присадибних ділянках, є компостування або переорювання. А на луках молода трава виросте і без допомоги підпалів, бо це передбачено самою природою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині ліквідували пожежу на відкритій території

Не забувайте, що нехтування правилами пожежної безпеки тягне за собою адміністративну відповідальність. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф в сумі від 170 до 340 грн, а на посадових осіб – від 850 до 1190 грн.  Якщо підпалюється трава в  межах  територій  та  об'єктів природно-заповідного фонду, то громадяни повинні заплатити від 340 до 680 грн, а посадові особи - від 1190 до 1700 грн.

Побачивши неконтрольоване розповсюдження вогню на відкритих територіях, викликайте пожежно-рятувальні підрозділи за номером телефону 101.

Схожі матеріали:
👁 614
Категорія: Актуально
Теги: сміття, суха трава, пожежа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ