Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.01.2016

Заборонені дії громадян в водних об'єктах України


Кожен громадянин України має чітко усвідомлювати свою відповідальність за екологічну безпеку країни


Заборонені дії громадян в водних об'єктах УкраїниКожен громадянин України має чітко усвідомлювати свою відповідальність за екологічну безпеку країни.

Поступово в усіх сферах життєдіяльності людини законодавцем встановлюються певні вимоги до поведінки населення. Так, 18.03.1999 року, був прийнятий Наказ Державного комітету рибного господарства України "Про затвердження Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України", в якому прописані основні обмеження для громадян. Наприклад, забороняється:

- Скидати в рибогосподарські водні об'єкти та їхню водоохоронну зону неочищені й незнешкоджені стічні води промислових, комунальних, сільськогосподарських, інших підприємств, а також води від миття транспорту, виробничі, побутові та інші види відходів.

- Вилучення заборонених, незаконно встановлених знарядь лову та незаконно вилучених водних живих ресурсів без відповідного запису в судновому журналі і без оповіщення державних органів рибоохорони.

- Будь-яке рибальство на протязі всього року біля гребель і шлюзів, у районі насосних станцій питного та промислового водопостачання, а також станцій, які перекачують фунтові та поверхневі води у водосховища на відстані ближче 500 м, а біля мостів, які охороняються, - в межах відомчих охоронних зон.

- Застосовувати нові знаряддя та засоби лову водних живих ресурсів. У прибережних захисних смугах забороняється:

- Будівництво складів для схову пестицидів і мінеральних добрив, влаштування злітно-посадочних майданчиків для авіахімічних робіт, ванн для купання худоби, майданчиків для заправлення наземної апаратури ядохімікатами.

- Будівництво тваринницьких ферм і комплексів, розміщення шлаконакопичувачів, сховищ, відстійників промислових відходів та інших гідротехнічних споруд, що можуть негативно впливати на прибережні води річок, озер і т.і.

- Розорювання земель (крім підготовки грунту для залуження і залісення), а також садівництво і городництво.

- Будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних,гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок для автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І маленька громада може багато зробити

Улаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо.

Полтаварибоохорона


Схожі матеріали:
👁 872
Категорія: Прес-реліз
Теги: екологія. полтавщина, водні об'єкти, Рибалка, знаряддя лову, лов




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ